Стоиш си най-спокойно в автобуса, мечтаейки за по-добрите бъдещи времена

...
Стоиш си най-спокойно в автобуса, мечтаейки за по-добрите бъдещи времена
Коментари Харесай

Най-мразените професии в София

Стоиш си най-спокойно в рейса, мечтаейки за по-добрите бъдещи времена и си слушаш музика на слушалките. Блаженство! Изведнъж към теб настъпва някаква блъсканица. Виждаш, че всички стартират да се суетят и да бъркат по джобове и чанти. През тълпата се промъква инспектор. Кръвта ти се смразява, пулсът форсира. Първата ти мисъл е да побегнеш, само че не го правиш, тъй като в същия миг осъзнаваш, че няма проблем. Няма за какво да бягаш от контрольора, та ти имаш карта. Всичко е наред. Отдъхваш си.
Хората работещи като контрольори в градския превоз, несъмнено имат една от най-недолюбваните от столичани специалности. Те в никакъв случай не влизат в състояние и като че ли им доставя наслаждение да те глобят. Ако се замислим обаче, не правят нищо неприятно. Не те глобяват незаслужено, не те рекетират. Работата им се състои в това да упражняват надзор по редовността на пътешестване в градския превоз и те го вършат. Предполагам, че множеството от вас си купуват билетче или имат карта и не би било заслужено едни да заплащат с цел да се возят, а други като „ Бай Ганьо “, „ Хитър Петър “ и „ бай Мангал “ да се возят гратис.
Истината за ж.к. Надежда: Не квартал, а цялостен град!
Но все пак, контрольорите не стават по-симпатични или харесвани от столичани, а появяването им в транспортното средство, по-скоро провокира злост.
Едва ли обаче има по-мразени хора в България от политиците! И аргументите за това са кристално ясни. От край време те дават обещание какво ли не, единствено и единствено, с цел да се докопат до властта. Изберат ли ги, не помнят всичко дадено и стартира конкуренция в категорията „ кой ще открадне повече “.
Да бъдеш депутат през днешния ден е мечтана работа от много хора, само че в очите на останалите българи, мнението за упражняващите тази специалност, е отрицателно. Народните избраници съставляват своите гласоподаватели от цяла България, само че местоработата им - Народното събрание, е в София, тъй че изцяло справедливо предлагаме и тях като едни от най-мразените специалности в столицата.
След тях в класацията се подреждат чиновниците, които ще назовем с общото наименование – държавна администрация или служителите. Данъчни, общинска администрация, абе въобще всички лелки, които стоят зад гише и прецизно съблюдават двете най-свещени за тях неща: буквата на закона и обедната си отмора.
Истината за ж.к. Люлин: Кварталът, в който BMW е вяра!
Чудя се обаче кое е по-неприятно? Да те върне чиновничката за нещо нищожно или като излезеш от институцията да видиш, че колата ти има скоба.
Ах, какъв брой са бързи скобаджиите на градска подвижност. Та аз бях спрял единствено за 10 минутки! И налога на колата съм си платил и винетка имам за осеяните с дупки пътища, а в този момент пък и да си заплащам и за паркиране в центъра!
Като сме почнали със чиновниците от градска подвижност, следва да отбележим, че с изключение на котрольорите и скобаджиите, в листата с най-мразените в столицата специалности са и техните сътрудници – паякарите. И няма нищо учудващо в това да не харесваш или даже мразиш хората, които ти бъркат в джоба, незавимо от това дали признаваш прегрешението си или не.
Истината за ж.к. Младост: Кварталът разпрострян се на 3 МакДоналдс-а
Въртят се единствено из кварталите и тормозят хората - като им подвигат колите. Карат ги на углавен паркинг и след това хем санкция, хем такса престой на паркинга, а най-после и служителя на реда ти напише фиш за погрешно паркиране. Стотачката не ти мърда докопали те паяка! А пък в случай че не схванеш на време, може и повече да отиде.
КОИ СА ОСТАНАЛИТЕ НАЙ-МРАЗЕНИ ПРОФЕСИИ В СОФИЯ ВИЖТЕ В SOFIALIVE.BG!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР