Стоим много добре на европейската и световна сцена, Така външният

...
Стоим много добре на европейската и световна сцена, Така външният
Коментари Харесай

Путин и Борисов ще говорят за енергетика

Стоим доста добре на европейската и международна сцена, Така външният министър Екатерина Захариева разяснява работата на дипломацията ни и резултатите от Българското председателство на Европейския съвет пред Българска национална телевизия.

Захариева изясни, че визитата на премиера Бойко Борисов в Москва било подготвяно от дълго време. Тя удостовери датата на срещите - 30-ти май.

Разговорите в президента Владимир Путин ще са главно по енергийни тематики. За България е доста значимо да получава непосредствено съветски природен газ, а не да заплаща за пренос, сподели още външният министър.

Захариева напомни, че президентите Еманюел Макрон и Владимир Путин са се срещнали и са разискали опазване на нуклеарната договорка с Иран - " нещо, което също вълнува България ". Тя бе безапелационна, че Иран би трябвало да съблюдава договорката и ясният проект за нуклеарно разоръжаване. Това е първото изискване на Европейски Съюз, в случай че Иран извършва уговорките си по този проект - Европейски Съюз ще извършва също уговорките си по съглашението, посочи Захариева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР