Сто занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си

...
Сто занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си
Коментари Харесай

Книга за родители на деца до 6 години

Сто занимания по системата Монтесори, с цел да подготвим детето си да чете и написа " е отдадена на родители на деца до 6-годишна възраст и предлага хрумвания и занимания в домашна атмосфера, предизвикват самостоятелността на детето и му оказват помощ да усвои четенето и писането с лекост. Книгата под марката на издателство " Колибри " към този момент може да се откри по книжарниците в превод на Валентина Бояджиева.

Педагогическият способ на Мария Монтесори се опира на схващането, че детето развива своята просветеност посредством сетивата и че минава през " интервали на сензитивност ", по време на които активизира цялата си сила, с цел да открие и усвои обещано умеене. Чувствителният интервал за писането и четенето стартира малко преди тригодишната му възраст и продължава до шестата му година.

Книгата съдържа фотографии, илюстриращи концепциите на авторката Мари-Елен Плас, която разпространява педагогическия модел на Мария Монтесори паралелно с специалността си на фешън стилист.

В края на книгата с приложна тетрадка, с цел да си могат родителите да си създадат сами помагалата Монтесори.

Читателите на " Детски Дневник " могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР