Стискайки автомат с две ръце, маскирана жена призовава войските на ...

Стискайки автомат с две ръце, маскирана жена призовава войските на

Живот за апартамент - как "Вагнер" увещава затворници да воюват в Украйна

Стискайки автомат с две ръце, маскирана жена приканва войските на Кремъл да трансферират лоялността си към украинска военна част, формирана от съветски жители.Още по темата5 юли 2022 21:3824015 юни 2022 20:30167

" Всички ние би трябвало да спрем войната дружно и да донесем същинската независимост на Русия ", споделя неназованата жена в малко видео, оповестено през вчерашния ден. "Режимът на Путин би трябвало да бъде свален. Спрете да толерирате тиранина. Присъединете се към нашия легион. "

Легионът "Свобода за Русия " беше образуван в Украйна през март и се счита, че в редиците му има стотици съветски и беларуски жители, в това число някои съветски бойци, които към този момент са минали на страната на "врага ".

Жената споделя, че е минала на страната на Украйна през май, откакто брачният партньор й, съветски сержант, е бил погубен поради отхвърли му да поведе хората си "на кръвопролитие ". Тя твърди, че той е бил убит от сили, лоялни на Рамзан Кадиров - поддържаният от Кремъл водач на Чечения. "Тук съм, с цел да си отмъстя ", безапелационна е тя.

Тя споделя, че е получила позивната "Първа ", тъй като е била единствената жена в поделението, когато се е записала. Бойците на легиона включват и Игор Волобуев - някогашен вицепрезидент на "Газпромбанк ", една от най-големите банки в Русия, до момента в който Путин не стартира нашествието си в Украйна през февруари.

50-годишният Волобуев е роден в Украйна, само че е живял по-голямата част от живота си в Москва. "Дойдох тук, с цел да пазя родината си ", сподели той неотдавна.

Смята се, че Легионът е виновен за към дузина палежи на центрове за набиране на военни в Русия. Бащата на един от наборниците, които починаха, когато Украйна потопи съветския флагман крайцер "Москва " през април, е на път за Украйна, с цел да се причисли към легиона, се споделя в непотвърдена информация.

Повечето членове на легиона пазят самоличността си в загадка от боязън за членовете на фамилията си в Русия. Легионът употребява бяло-синьото знаме, което е признато от съветските антивоенни протестиращи. Подобно е на формалното съветско знаме, само че алената лента е сменена с бяла, с цел да се отстрани всякаква асоциация с "кървавия режим " в Москва.

Както самостоятелните, по този начин и държавните социолози споделят, че към 70% от руснаците поддържат това, което Кремъл назовава своята "специална военна интервенция " в Украйна. Критиците споделят обаче, че е невероятно да се реши същинското публично мнение, тъй като доста хора се опасяват да признаят, че са срещу войната.

"Свобода за Русия " не е единствената група, която набира бойци за бойните полета в Украйна. На съветски пандизчии се оферират свободата и финансови награди, в случай че се запишат да се бият на страната на Украйна с прословута обвързвана с Кремъл наемна група, споделят родственици.

На пандизчиите в затворническите лагери IK-7 Yablonevka и IK-6 Obukhovo в Санкт Петербург е казано, че ще получат цялостно опрощение и 200 000 рубли (£2660), в случай че се съгласят да се причислят към "Вагнер " - частна военна група.

Тези, които се записват, ще бъдат изпратени в Украйна за шест месеца, съгласно отчет на iStories, уеб страница за проверяваща публицистика, който е неразрешен от Кремъл.

Представители на "Вагнер " посещавали пандизите и призовали пандизчиите да "защитят Родината ". Затворниците щели да бъдат ескортирани до предните линии, където ще да бъдат ориентирани непосредствено към пердах или рискова разследваща работа. Предупредени са, че възможностите за оцеляване са ниски.

Семействата на пандизчии, починали по време на борби в Украйна, ще получат 5 милиона рубли (£66 500) като отплата. Един от тях споделил на родственик: " Ако се случи най-лошото, ще ти печеля апартамент ".

Твърди се, че най-малко 40 наказани са се съгласили на договорката. Смята се, че сред 15 000 и 35 000 съветски бойци са били убити, откогато президентът Путин стартира инвазия в Украйна през февруари.

"Първоначално им беше казано, че ще вземат поради единствено тези, които са служили или са се били в армията. Но след няколко часа стана ясно, че вписват в листата безусловно всеки, който желае ", твръди непосредствен. "Първоначално споделиха, че единствено 20 % ще се върнат живи, а по-късно, че "почти никой няма да се върне ".

Съобщава се, че "Вагнер " възнамерява да разшири задачите си за набиране на личен състав, с цел да включи пандизчии, излежаващи присъда в други съветски райони. Сенчестата организация се управлява от Евгений Пригожин - магнат, прочут като "главния готвач на Путин ", тъй като неговите компании са предоставяли кетъринг услуги на Кремъл.

Твърди се, че Русия е разположила до 20 000 наемници от Сирия и Либия, в това число бойци на "Вагнер " в Украйна. Украински управляващи упрекнаха двама наемници в убийството на цивилни край Киев.

Президентът Путин е под възходящ напън от хардлайнери да ескалира ракетните удари против Киев в отговор на украинските офанзиви против съветските гранични райони. Москва неведнъж е заплашвала да удари "центровете за взимане на решения " в центъра на Киев в отговор на "украинските провокации ", само че до момента не е съумяла да извърши заканите си.

Петима души бяха убити в неделя в Белгород, единствено на километри от украинската граница, вследствие на, съгласно Москва, обстрел от украинските въоръжени сили. Членове на украинските специфични сили неотдавна споделиха пред The ​​Times, че са направили набези в Русия, които са развалили петролни рафинерии, хранилища за муниции и информационни мрежи.

Генадий Зюганов, ръководителят на Комунистическата партия, втората по величина партия в Русия, прикани Кремъл да нанесе "мощни " удари по Киев, в това число по това, което той назова "гнезда на Централно разузнавателно управление на САЩ " в украинската столица. Той сподели, че неспособността на Русия да извърши заканите ще насърчи повече офанзиви против граничните райони . Водещи на държавна телевизия по-рано приканиха за бомбардиране на резиденцията на президента Зеленски, както и на украинското министерство на защитата.

Татяна Становая, специалист по Кремъл, сподели, че нежеланието на Путин да подреди масирани въздушни удари по центъра на Киев може да се изясни с "изкривената " му визия за Украйна. "Той е заложник на личните си илюзии и откровено има вяра, че носи мир в Украйна, даже благодарение на кръв ", на мнение е тя. Руският водач е заявявал неведнъж, в това число в навечерието на нашествието, че счита руснаците и украинците за "един народ ".

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg