Стипендии в памет на видния филантроп и бизнесмен проф. д-р

...
Стипендии в памет на видния филантроп и бизнесмен проф. д-р
Коментари Харесай

Цоцорков син дарява 5 стипендии за Американския университет

Стипендии в памет на видния човеколюбец и предприемач проф. доктор Лъчезар Цоцорков учреди неговият наследник Димитър Цоцорков – член на Настоятелството на Американския университет в България (АУБ). Той обезпечава пет цялостни годишни стипендии за четиригодишното образование в АУБ. За финансовата поддръжка могат да аплайват български възпитаници с изключителни достижения, които са показали мощна ангажираност към обществени дела и общественополезна активност.

Мотивите за учредяването на стипендията Димитър Цоцорков разяснява по този начин: „ Социалната ангажираност, изключително когато става въпрос за подкрепяне на локалната общественост, е значима част от нашата фирмена и фамилна просвета. За една институция или компания не е задоволително да бъде сполучлива единствено в границите на бизнеса си. Важен съставен елемент на устойчивото развиване е щастието и благоденствието на цялата общественост. Компаниите би трябвало да подаряват, с цел да основат една среда на сполучливи хора. Това значи не просто в обществото да има сполучливи хора, а обществото да бъде построено от такива. Това е най-хубавата процедура, която сме следили по целия свят. Не можеш да бъдеш благополучен в нещастна среда. А имам вяра, че най-силният и резистентен резултат, който може да бъде оказан върху едно общество, минава през образованието. “

Проф. доктор Лъчезар Цоцорков е притежател на медал „ Стара планина “ първа степен за устойчивото развиване на минната промишленост в България, издигането на интернационалния престиж на страната посредством присъединяване му в разнообразни влиятелни интернационалните организации (сред тях: „ Евромин “, Европейски настоятелен конгрес, Глобалния контракт на Организация на обединените нации в България) и въвеждането на международни практики и стандарти в българската промишленост и ръководство.

Стипендията е ориентирана към претенденти със обществена ангажираност към локалната общественост, като преимущество за приемане на финансовата поддръжка ще имат претенденти с механически умения, опит в ръководството на планове за неправителствения бранш или планове със обществена устременост. Всички претенденти би трябвало да дават отговор и на условията за кандидатстване в АУБ – висок научен триумф и сполучливо изискан тест за притежаване на британски език.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР