Стикерът, обозначаващ обектите с отстъпка [ЦГМ] Част от обектите, в

...
Стикерът, обозначаващ обектите с отстъпка [ЦГМ] Част от обектите, в
Коментари Харесай

София вече предлага тридневна туристическа карта

Стикерът, обозначаващ обектите с отстъпка

[ЦГМ]
Част от обектите, в които притежателите на Sofia Pass имат отстъпка

Увеличаване

Част от обектите, в които притежателите на Sofia Pass имат отстъпка

Преглед на оригинала [ЦГМ] Смаляване

Новият дизайн на картата

Увеличаване

Новият дизайн на картата

Преглед на оригинала [ЦГМ] Смаляване
Чуждестранните туристи, посетили София през 2017 година, са над 880 000 души.
Това е растеж от миналата година с 19%. " Картата могат да закупят и българските туристи, макар че е основана главно за чужденци. "
Пламен Църноречки, шеф маркетинг в ЦГМ Още по тематиката
Жалба ще забави още системата за е-билети в градския превоз на София

ЦГМ ще би трябвало да изчака решението на Комисия за защита на конкуренцията и вероятно дело, преди да подпише контракта за модернизацията, която би трябвало да е реалност в средата на 2020 година
1 авг 2018
Надеждите на Варна: low-cost, електробайкове и един талян

Подобряване на инфраструктурата, привличане на IT вложители и основаване на зелена градска среда са във фокуса на локалните управляващи
8 юни 2018
В последните години София се радва на висока посещаемост от туристи най-много поради евтините полети, които оферират нискотарифните самолетни компании. Освен многочислените заведения, зелените паркове и красивия център туристите към този момент имат тласък да посетят и опознаят още ред обекти в столицата, защото София - сходно на множеството огромни европейски градове, също най-сетне предлага туристическа карта за градския превоз и с отстъпки за редица атракции.

Опознай София
Новата самодейност на Центъра за градска подвижност - картата Sofia Pass, към този момент е единствено тридневна. Тя разрешава на гостите на града да се возят безкрайно с всички линии на градския превоз против 20 лева Притежателите ѝ могат да се възползват също и от отстъпки от 5 до 50% в музеи, галерии, търговски обекти, спортни центрове, заведения за хранене и развлечения.

Към картата върви азбучник с обектите, предоставящи пониженията, и карта с ориентири за тяхното местонахождение със скица на транспортните линии в централната градска част. Карта " София " е артикул, особено основан за облекчение на гостите и задграничните туристи в столицата, само че от нея ще могат да се възполват и българи, посетители на столицата.

С нова сила
Картата в действителност съществува от началото на годината, само че в последните месеце Центърът за градска подвижност развива по-активно маркетинг за нея. Като начало взема решение да промени дизайна ѝ и да добави още няколко улеснения - туристическата карта с обектите, които ще се усилват с времето, също и картата на града. " Намаленията, които предлага картата, са за над 60 обекта, главно за културно завещание. В нея са включени да вземем за пример галерията " Квадрат 500 ", музеите за модерно и социалистическо изкуство и доста други.

Отстъпката важи и за разнообразни заведения, магазини за сувенири, въжен превоз " Симеоново и други ", изяснява Пламен Църноречки, шеф на дирекция " Маркетинг и стопанска активност " към ЦГМ. " Броят на обектите ще пораства, като всеки, в който се предлага отстъпка, ще е обозначен със стикер ", прибавя той.

Първоначално картата ще се популяризира посредством флаери и плакати в обектите и касите на ЦГМ, а в бъдеще Църноречки се надява да има поддръжката на туроператорите и хотелите, откъдето туристите ще могат по-лесно да схващат за опцията. Готвят се и радио- и видеоспотове, които да се излъчват в метрото и по други вероятни канали за разпространяване.

Има ли интерес
Продадените карти от началото на годината към този момент са 70, най-вече от бюро " Сердика ", като новата ѝ визия се предлага в последните 2-3 месеца. Самата карта е сложена в калъфче, в което се намират и приложенията към нея. Всички обекти са изброени в уеб страницата на ЦГМ, в специфичния отдел за Sofia Pass, като се чака те непрестанно да се актуализират, както и самата брошура. През юни месец тя е била показана и пред огромни туроператорски компании, а след края на лятото ще бъде презентирана и пред Националния ръб по туризъм.
" Смятаме, че това е едно доста положително допълнение за развиването на българския туризъм ", обобщава Пламен Църноречки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР