„Стигнали сме до един момент, в който всеки трябва да

...
„Стигнали сме до един момент, в който всеки трябва да
Коментари Харесай

Проф. Сербезова - ще стане ли министър на здравеопазването

„ Стигнали сме до един миг, в който всеки би трябвало да помогне. Трябва да загърбим боязън и да не се тормозим, че един или различен пост може да се отрази положително или отрицателно на кариерата “. Така проф. Асена Сербезова разяснява опцията да заеме поста министър на опазването на здравето в утринния блок на Българска национална телевизия. По думите ѝ има разнообразни стадии в живота на човек – в някои се учи, а в други се дава на обществото и тогава се излиза от зоната на комфорта.

Проф. Сербезова добави, че към момента е рано да се приказва дали е действителна обстановката или не, тъй като решението за състава на Министерски съвет е на съдружните сътрудници и на Народното събрание. " Хората към този момент за трети път са доста чувствителни за това кой ще поеме даден бранш ", разяснява проф. Сербезова и уточни, че COVID-19 сподели проблемите на здравната система.

Затова тя настоя решенията в опазването на здравето да бъдат надграждащи. Всички ограничения следва да бъдат съветвани с специалистите и организациите, би трябвало да бъде основано най-хубавото допустимо като условия за работа на лекари, изясни проф. Сербезова. Според нея през цялото време трябвало да бъде по-добре комуникирана рецесията с ковид за това по какъв начин бяхме осведомени с числата за смъртност, заболеваемост, ограниченията и имунизациите. " В това време се раздели обществото " за " и " срещу " ваксини, лекари против фармацевти ", уточни проф. Сербезова.

Освен това тя счита, че би трябвало да се направи разбор за това дали лечебните заведения да бъдат или не търговски сдружения. Една от дилемите, която тя си слага е промяна в незабавната помощ, при която да няма закъснение на колите за спешна помощ..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР