Стигнахме дотук заради алчността, егоизма и нехайството на много от

...
Стигнахме дотук заради алчността, егоизма и нехайството на много от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Време е да направим България, с която да се гордеем |

Стигнахме дотук поради алчността, егоизма и нехайството на доста от някогашните депутати. Тoва са просто корумпирани лобисти без никакъв същински бизнес. Дами и господа, това би трябвало да спре, би трябвало да спре през днешния ден!

Toва съобщи един от водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по време на встъпителното си слово като водач на най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание. 

" Време е да вложим смисъл в думите депутат. Народният представител е човек, който предтставлява освен своите гласоподаватели, само че и целия български народ. Ние сме горделив народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на Земята. За страдание доста от предишните народни представители не са си свършили работата ", добави той.

Петков обърна внимание и на обстоятелството, че близо 2 милиона българи са избрали за собствен дом място отвън България.

" На всеки площад нашите гласоподаватели ни молеха да върнем младежите назад.Тези думи бяха изричани постоянно през сълзи ", сподели той. 

Съпредседателят на Политическа партия приказва и за изчезналата съществена инфраструктура у нас.

Какво да кажем за автомагистрала Хемус, за която се дават милиарди, а не се строи? Какво да кажем на силистренци, които от 30 години чакат мост на Дунава. Или за прословутия тунел под Шипка, чиято дължина е по-малко от 4 километра. Какво да кажем за цената на тока, а за прословутата ввъзка от Гърция? Как сме стигнали дотук? Отговорът се крие единствено в няколко думи - лакомия, нарцисизъм и безгрижие, сподели Петков.

Бившият министър на стопанската система и евентуален предстоящ министър председател се спря и на тематиката за ширещата се корупция в страната.

" По разрушените ни пътища се разминават Ролс Ройси, Майбаси и Аудита на хора, закачили се под една или друга форма за държавния бюджет, които със успокоение харчат налозите ни. Това са просто корумпирани лобисти без никакъв същински бизнес. Дами и господа, това би трябвало да спре, това би трябвало да спре през днешния ден! Нека всички дружно да заявим: Време е за нулева приемливост към корупцията, нулева толерантност към кражбите, време да пазиме същинските ползи на нашите гласоподаватели без да ни е боязън от така наречен политически вложители. Време е да създадем България, от която се гордеем - време е за просперираща България. Време е България да има известност на страна сътрудник, на която се има доверие. Време е за нововъведения инвестииции и конкурентноспособност. Време е за нас да вложим различен смисъл в думите депутат, време е за всички нас да си свършим работата ", сподели още Кирил Петков от парламентарната естрада.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР