Стигането до ръба на войната в Украйна стана повод ГЕРБ

...
Стигането до ръба на войната в Украйна стана повод ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ иска извънредно заседание заради Украйна

Стигането до ръба на войната в Украйна стана мотив ГЕРБ да изискат изключително съвещание на Народното събрание. Партията внася 59 подписа на народни представители за привикване на изключително съвещание на Народното събрание поради слагане на НАТО в цялостна бойна подготвеност.

„ Ние като парламентарна република би трябвало да дадем цялостен мандат на държавното управление, да сме единни и да пазиме българския народен интерес. Но трябват доста самодейни дейности от държавното управление. В момента Европейска комисия предлага помощ за Украйна, дрънкат се оръжия на нашата граница и прилежащите ни страни “.

Това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов.

„ Въпреки крещящото безмълвие на ръководещите, желая да задам няколко въпроса и да дам решение. От уеб страницата на НАТО излиза, че слагат силите на съдружниците в бойна подготвеност и изпращат още сили в Източна Европа. Продължаваме да се осведомяваме от непознатата преса. Испания изпраща кораби и изтребители в България. Нидерландия изпраща изтребители в България и слага в бойна подготвеност кораби у нас. От непознатите медии разбираме за всичко това. Логичен е и въпросът откакто НАТО е в бойна подготвеност, дали и нашата страна е в такава подготвеност? “, питат от ГЕРБ.

„ Какво по-важно може да има от този въпрос? Подобни дейности на 400 км от страната ни са рискови “, акцентира Борисов, който изрази угриженост какво ще се случи и с доставката на газ и първични материали при положение на война, както и каква ще е ориста на морския ни туризъм. Той акцентира, че Румъния е свикала КСНС минути след първото изказване на Русия.

„ А ние не знаем дали сме в положение на война и какво се случва. В същото време министър председател, президент, боен и външен министър би трябвало да са в Брюксел с ясна позиция за деескалация. … Ние сме член на НАТО и бойната подготвеност на НАТО значи бойна подготвеност и на нашата войска. Тотална интернационална изолираност, неоспорим факт. Надявам се в Народното събрание да научим всички детайлности и какви диалози са водени “, сподели той.

Според Борисов ще е добре в случай че съвещанието на Народно събрание е още през днешния ден, само че това зависи от ръководителя на Народното събрание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР