STEM центровете насърчават обучението в областта на технологиите и точните

...
STEM центровете насърчават обучението в областта на технологиите и точните
Коментари Харесай

Гимназия във Варна откри иновативен STEM център


STEM центровете предизвикват образованието в региона на технологиите и точните науки
(снимка: Център за креативно обучение)

Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи (ПГКМКС) във Варна откри STEM център с новаторските просветителни технологии, в това число хромбук устройства, Lego Education роботи,  интерактивен екран, маси за роботика и други Проектът е осъществен благодарение на Център за креативно образование.

STEM центровете (наука, технологии, инженеринг и математика) са бързо разрастваща се наклонност в международен мащаб и приоритет на Министерството на образованието и науката за поощряване образованието в региона на технологиите и точните науки у нас.

Подобни центрове освен подкрепят образование в среда, близка до действителния живот, и улесняват реализацията на учениците на пазара на труда, само че също по този начин подтикват творчеството на учениците, срещат ги с най-актуалните нововъведения и им основават метод на мислене, отворен за измененията и опциите.
още по тематиката
При разкриване на STEM центъра от гимназията разкриха концепцията за учене посредством игра, която покачва интереса на учениците и им оказва помощ да запаметяват и да схващат по-добре образователния материал. Вяра Дукова, шеф на ПГКМКС, съобщи, че вратите на образователното заведение са отворени необятно и за останалите учебни заведения – те ще могат да се срещнат на място с работата на гимназията, както и да черпят опит и ноу-хау от нея.

Варненската професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи съществува от една година и е ситуирана в кампуса на Техническия университет. Професионалната подготовка на учениците се прави от академични преподаватели от ТУ-Варна и Икономическия университет в града. В началото на новата образователна година в гимназията следва да започват две паралелки по обучителния модел 1:1.

Междувременно, от Центъра за креативно образование предложиха на управлението на гимназията да стартира подготовка за придобиване на статут Гугъл Reference School. Ако образователното заведение реализира това, то ще бъде едвам първото учебни заведения от този жанр в Източна България и третото в цялата страна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР