STEM центърът в Професионалната гимназия по хранително технологии и техника

...
STEM центърът в Професионалната гимназия по хранително технологии и техника
Коментари Харесай

Образователният министър: STEM центровете вече ще се финансиват от Плана за устойчивост

STEM центърът в Професионалната гимназия по хранително технологии и техника в Пловдив е един от огромните и по-мащабни центрове в страната. Това съобщи директно преди откриването му учен Николай Денков. Образователният министър преряза лентата дружно с шефа на учебното заведение инж. Людмила Ганчева. На събитието присъстваше и зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.

„ Учете всичко, даже това, което ви се вижда на пръв взор излишно и неуместно. Всичко тук е построено по този начин, че да приготвя учениците по най-хубавия вероятен метод. Пловдив е незабравим с вашите два университета – Аграрния университет и университета по Хранителни технологии. Вие сте на вярното място в верния миг “, заръча той на учениците.



Малко над 300 сходни иноватични системи за комбинирано образование са били планувани и финансирани досега за цялата страна.

„ Тази година приключваме дейностите по Националната стратегия. Повече не се плануват финанси по нея, тъй като в Плана за възобновяване е заложен бюджет за всички останали учебни заведения, където ще бъдат открити центрове “, добави министърът на образованието.

В момента се работи по методиката за кандидатстване за създаване на STEM център. По думите на акад. Денков няма да има състезание при кандидатстването сред обособените школа. Ще им бъде пояснено по-скоро по какъв начин да приготвят положителни планове, които да бъдат финансирани оптимално бързо.

„ Целият финансов запас оттук нататък ще пристигна от Плана за резистентност. Подобна е системата както и при Националната стратегия. Единствено това, което обсъждаме сега е по какъв начин да се актуализират материалите. Очакваме една обща методика, която да бъде основана от Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие, с цел да забележим дали средствата ще бъдат задоволителни. Ако не стигнат, ще прибавим и от националния бюджет “, разясни министър Денков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР