STEM център FabLab бе открит във Варненската морска гимназия Свети

...
STEM център FabLab бе открит във Варненската морска гимназия Свети
Коментари Харесай

Откриха STEM център във Варненската морска гимназия

STEM център FabLab бе открит във Варненската морска гимназия " Свети Николай Чудотворец “. Той е ситуиран в четири пространства, с обособени зони за програмиране и роботика, зона за образование с мобилни и 3D технологии, зона за образование с виртуална и добавена действителност и зона за отдих, оповестиха от пресцентъра на Община Варна.

 

Иновативният учебен център е от ново потомство и дава благоприятни условия за нововъведения, обезпечава практическото измерение на образователната стратегия и стимулира учениците да придобият компетентности и умения, насочени към практиката и бъдещата им професионална реализация, изясни шефът на образователното заведение Виолета Шишкова. 

Гости на събитието бяха Наталия Михалевска, шеф на дирекция “Образование на българите в чужбина и учебни мрежи “ в МОН, Лилия Христова – шеф на дирекция " Образование и юношески действия “ в Община Варна, Ирена Радева – шеф на РУО Варна, представители на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “, Техническия университет, шефове на професионални гимназии, представители на партньорски организации, някогашни ученици на учебното заведение.

След откриването възпитаници от гимназията направиха демонстрации, с които показаха опциите на SТЕМ центъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР