Stellantis, новата мегакомпания в автомобилния свят, обединяваща производителя на Peugeot

...
Stellantis, новата мегакомпания в автомобилния свят, обединяваща производителя на Peugeot
Коментари Харесай

Обединените Peugeot и Fiat Chrysler ще правят само електрически коли към 2025 г.

Stellantis, новата мегакомпания в автомобилния свят, сплотяваща производителя на Peugeot PSA и Fiat Chrysler, разгласи, че всичките ѝ нови модели към 2025 година ще бъдат или хибриди, или напълно електрически, съобщи autoblog.com.

Така те ускоряват конкуренцията си с Volvo, които по-рано тази седмица оповестиха, че ще създават единствено електрически транспортни средства към 2030 година, както и с другите водещи европейски производители като Volkswagen и Renault-Nissan, които също възнамеряват подобен ход към 2025 година

Stellantis обаче сега е наранена от недостига на чипове, което важи и за съвсем всички останали компании от бранша, може би като се изключи Hyundai. Същевременно колосът, който със своите 14 марката, в това число Opel, Jeep, Ram и Maserati е четвъртият максимален авто производител в света, ще би трябвало да ореже разноските и да се стреми към по-висок марж на облагата.

До края на тази година Stellantis ще пусне три нови модела Jeep в Северна Америка, които по принцип носят добър марж на колоса, който осъществя марж от 5,3% през предходната година и се цели към 5,5 - 7,5% през тази, откакто комбинираните доходи преди лихви и налози за 2020 година възлизаха на 7,1 милиарда евро, общата ликвидност беше 57,4 милиарда евро, а паричните потоци - 3,3 милиарда евро.

Освен това проектът е до края на годината да се реализиран синергии, т.е. икономии, в размер на 5 милиарда евро с помощта на обединяването. За момента те реорганизират дейностите в няколко завода на компанията, въпреки че управлението даде обещание да не затваря индустриални мощности, макар рецесията.

Все отново от компанията акцентират, че сливането не е подтикнато от рецесията от потребността за орязване на разноските. " Това не беше спешно обединяване ", сподели основният ѝ изпълнителен шеф Карлос Таварес. " Това е обединение, което ще разкрие нови благоприятни условия за една постоянна компания с надарени хора, които не желаят да са притиснати в ъгъла от историческото завещание или от статуса на авто динозавър. "

Самият Таварес, който преди сливането оглавяваше PSA, към този момент има опит в сполучливите синергии, откакто на предходната си позиция продоби Opel/Vauxhall и реализира намаление на разноските - тактика, която вложителите разчитат, че ще може да повтори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР