Stellantis N.V. и Toyota Motor Europe N.V. (TME) обявяват разширяване

...
Stellantis N.V. и Toyota Motor Europe N.V. (TME) обявяват разширяване
Коментари Харесай

Нов бус от Peugeot и Toyota

Stellantis N.V. и Toyota Motor Europe N.V. (TME) афишират разширение на съществуващото си партньорство със съглашение за нов модел лекотоварен автомобил, включващ производството и на електрическа версия на батерия. С него се отбелязва включването и на трети вид каросерия към досегашното съдействие, което обхващаше компактни и междинни LCV коли.

Новият ван ще се продава в Европа под марката Toyota. Той ще бъде създаван в заводите на Stellantis в Гливице, Полша и Атеса, Италия. Планиран за средата на 2024 година, моделът ще означи навлизането на японския концерн и в сегмента на огромните лекотоварни транспортни средства.

„ Една от аргументите за тази разширена договорка е оперативното съвършенство - сподели Карлос Таварес, основен изпълнителен шеф на Stellantis. - С сегашния трети сполучлив ангажимент Stellantis още веднъж показва своята експертност в сегмента на лекотоварните транспортни средства и в създаването на електрическа технология с акумулатори, проектирана да задоволи необятен набор от потребности. Това съглашение ускорява водачеството ни при лекотоварните и нискоемисионни коли в ЕС30 и ни доближава още повече до реализирането на нашата цел Dare Forward 2030 - да станем неоспорим международен водач в този сегмент във връзка с технологии, произвеждане, пазарен дял и доходност. “

Сътрудничеството сред Stellantis и Toyota Motor Europe стартира през 2012 година със средноразмерния лекотоварен автомобил на Toyota, създаден в завода на Stellantis в Хордайн, Франция. През 2019 година той е последван от конкурентен, прелъстителен модел в сегмента на компактните LCV, който се създава в завода на Stellantis във Виго, Испания. Сега оповестеният лекотоварен автомобил в Е-сегмента задълбочава партньорството, като дава опция на Toyota да предлага към този момент цялостна LCV гама в Европа и в същото време разрешава на двете компании да се възползват от усъвършенстване на разноските за разработка и произвеждане.

„ Доволни сме, че можем да разтеглим това сполучливо партньорство посредством въвеждането и на огромен лекотоварен ван. Той е значимо допълнение в гамата ни за европейските клиенти на Toyota и ще има основен принос към задачите за напредък на марката на LCV пазара, дружно с моделите Hilux, Proace и Proace City, тъй като ще ни разреши да предоставим решение за подвижност във всички сегменти на лекотоварните транспортни средства “ – разяснява Мат Харисън, президент и основен изпълнителен шеф на Toyota Motor Europe.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР