Стефанос Циципас стана първия финалист на тазгодишния Australian Open при

...
Стефанос Циципас стана първия финалист на тазгодишния Australian Open при
Коментари Харесай

Циципас пречуп Хачанов в четири сета и ще играе на финала на Australian Open

Стефанос Циципас стана първия финалист на тазгодишния Australian Open при мъжете, откакто в полуфиналите надигра руснака Карен Хачанов в четири сета.

Най-добрият гръцки тенисист се наложи със 7:6(2), 6:4, 6:7(6), 6:3 за близо три часа и половина игра на централния корт " Род Лейвър Арена " и в неделя ще има опцията да играе на своя първи край в Мелбърн в опит да стигне до дебютната си купа от Големия шлем.

За Карен Хачанов пък това беше втори следващ полуфинал в шампионат от Шлема, откакто преди няколко месеца той загуби от Каспер Рууд на крачка преди финала на US Open.

Двубоят сред Циципас и Хачанов стартира равностойно, като в първия сет двамата си размениха по два пробива и в последна сметка се стигна до тайбрек, в който гърка беше безукорен и се наложи със 7-2 точки.

Във втората част поставеният под №3 Стефанос дочака своя момент в деветия гейм, в който осъществя единствения пробив, с цел да поведе с 5:4, а по-късно на лична сервис постави точка на разногласието в сета след 6:4.

Третият сет още веднъж се развиваше по усета на гърка, който проби за 2:1, а при 5:4 в своя изгода получи право да сервира за успеха. В този миг обаче ръката на Циципас трепна и Хачанов изравни за 5:5, а по-късно руснакът отрази и два мачбола в тайбрека и съумя да го измъкне с 8-6 точки, вкарвайки срещата в четвърти сет.

Въпреки този процес Стефанос Циципас не позволи спад в играта си и при започване на четвъртата част поведе с 3:0 гейма. Впоследствие някогашният финалист на Ролан Гарос сервираше чудесно и след 6:3 в своя изгода ознаменува своето второ класиране на край в шампионат от Големия шлем.

В разногласието за купата в Мелбърн Циципас ще играе против спечелилия във втория полуфинал при мъжете, който опълчва един против различен деветкратния първенец в шампионата Новак Джокович и дебютанта в сходна фаза на шампионат от Шлема Томи Пол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР