Стефанос Циципас се класира за осминафиналите на първия за годината

...
Стефанос Циципас се класира за осминафиналите на първия за годината
Коментари Харесай

Медведев и Циципас продължават напред

Стефанос Циципас се класира за осминафиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем Аустрелиън Оупън, откакто надигра Беноа Пер в четири сета – в обособените елементи 6-3, 7-5, 6-7 (2), 6-4, за два часа и 45 минути игра.

Четвъртият в света започва решително срещата и след ранен пробив и задатък от 3-0 не изпусна контрола върху откриващата част, с цел да поведе в резултата. Във втория сет играта бе по-равностойна, само че първата ракета на Гърция нанесе съдбоносен удар в 11-ия гейм, с цел да се приближи до класиране за осминафиналите. Пер, който в предишния кръг в профил Григор Димитров в четири сета, не бе споделил обаче последната си дума и понижи изоставането си след безапелационно извоюван тайбрек.

В четвъртата част двамата играеха гейм за гейм, когато французинът изигра неприятен гейм при 4-5 за Циципас и по този начин се сбогува с присъединяване в конкуренцията. Най-добрият гръцки тенисист приключи с 21 аса, като загуби едвам седем точки на първи сервис в целия мач и избави и двете точки за пробив пред Пер. Двамата приключиха с съвсем еднакъв брой уинъри – 40 на 39, само че французинът направи съвсем два пъти повече непредизвикани неточности – 50 против 26. В спор за място на четвъртфиналите Циципас ще играе с американеца Тейлър Фриц, който стигна до петсетов триумф над Роберто Баутиста-Агут от Испания.

Напред продължи и вторият в света и миналогодишен финалист Данийл Медведев, който отстрани Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия в три сета – 6-4, 6-4, 6-2, за близо два часа игра.

Руснакът завоюва по безусловно еднакъв метод първите два сета и като развиване, и като резултат – той направи пробив в третия гейм и на първия, и на втория сет. След четири гейма без пробив в третия сет, първенецът на Ю Ес Оупън превключи на по-висока предавка и завоюва четири безответни гейма, с цел да затвори сполучливо дуела в своя изгода. Медведев приключи с 10 аса, като завоюва 82% от точките на първи сервис и не позволи да бъде продънен, спасявайки и трите шанса, които се откриха пред нидерландеца.

Ван де Зандсхулп направи два уинъра повече от противника – 28 на 26, само че 13 непредизвикани неточности повече – 32 против 19. Медведев ще играе с американеца Максим Креси, който продължи с отличното си показване от началото на годината, побеждавайки представителя на домакините участващия с „ уайлд кард “ представител на домакините Кристофър О‘Конъл в четири сета.

За осминафиналите се класира и канадецът Феликс Оже-Алиасим, който преодоля изрично Дан Еванс от Англия с 6-4, 6-1, 6-1 и чака спечелилия от конфликта сред Андрей Рубльов и Марин Чилич. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР