Стефанос Циципас претърпя болезнено поражение още при откриващия си мач

...
Стефанос Циципас претърпя болезнено поражение още при откриващия си мач
Коментари Харесай

Без затруднения: Циципас бе твърде силен за Шварцман и е на 1/4-финалите в Синсинати

Стефанос Циципас претърпя мъчително проваляне още при откриващия си мач както за сезона на твърди кортове, по този начин и на шампионата в Монреал. Гъркът въпреки всичко бързо съумя да се оправдава от загубата и започва с триумф на Мастърса в Синсинати, където има да брани полуфинал, а през днешния ден затвърди усещанията, че е оставил слабото показване от канадския град зад тила си и триуфмира в конфликт изпълнен със спиращи дъха моменти против Диего Шварцман за малко над 90 минути игра - 6:3 6:3. С триумфа си международният номер 7 се класира за четвъртфиналите и чака един всред домакините представители в лицето на някогашния финалист Джон Иснър и участващия с,,уайлд кард " Себастиан Корда.

Циципас своебразно полетя в началната част от дуела и трансформира безупречния си форхенд в точконосител, с цел да си завоюва удобен задатък от два пробива при 4:0. Скоро по-късно спад на сервис при балканеца разреши на Шварцман да се запише в резултата и той редуцира изоставането си, като върна единия брейк пасив и отрази благоприятни условия за пробив пред противника. Циципас след това мина през ново тъждество на начален удар, само че това единствено му вдъхна нужния кураж и той пропусна шанса си да затвори сета на сервис на латиноса, само че за сметка на това го направи минути по-късно на лично подаване.

Стартът на втората част бе подобен с този на първата, откакто международният номер 7 бързо притисна сервиса на съперника и го затрудняваше по всякакъв начин с високото движение, което наложи, с цел да се поздрави с пробив по пътя към триумфа - 3:1. Втората половина от сета се трансформира в същинско угощение за посрещачите, а брейкболите бяха постоянно срещано събитие във всяко от заключителните четири подавания на мача, само че Циципас още веднъж, както през целия конфликт, остана надалеч по-съобразителен и реализира третия си мачбол, поставяйки точка на разногласието още при начален удар на Шварцман.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР