Стефанос Циципас прекара далеч повече от желаното време на корта

...
Стефанос Циципас прекара далеч повече от желаното време на корта
Коментари Харесай

Този път без излишни драми: Циципас се изстреля към 1/8-финалите на Ролан Гарос

Стефанос Циципас прекара надалеч повече от мечтаното време на корта в откриващите си два мача на Ролан Гарос. Гъркът прекара близо 8 часа на корта, с цел да надделее поредно над Лоренцо Музети и Зденек Колар. Това сложи под подозрение опциите на миналогодишния финалист да запази физически сили за крайните етапи на шампионата, само че през днешния ден той направи крачка в вярната посока. Световният номер четири не остави никакви шансове на шведа Микаел Имер, надделявайки над него с крайното 6:2 6:2 6:1. Циципас и Имер се познават чудесно, тъй като се съревновават още от юношеските си години, а по-високоранкираният състезател не остави подозрение в превъзходството си и ще срещне един всред младоците Холгер Руне и Юго Гастон в спор за място на осминафиналите във френската столица.

Срещата стартира равностойно, само че бързо стана ясно, че темпото на елина е прекомерно високо за противника му. Четвъртият подложен удряше всяка една топка с оптималната мощ, а скоростта на непоставения играч не можеше да го избави от чудесно издигнатите офанзиви на любимеца. Циципас съумя да пробие два пъти поред на нула и по този начин постави точка на разногласието в откриващия сет.

Нещата се развиха по същия метод през втория сет, защото равенството властваше до 2:2, когато още веднъж гъркът осъществя серия от четири поредно взети гейма, възползвайки се от множеството неточности на играча с етиопски корени.

Третият сет път беше чиста проба условност, тъй като миналогодишният финалист поведе с 4:0, като оттова насетне заигра още по-освободено и можехме само да се насладим на неговата наказателна тенис акция, която му даде място измежду последните 16 в Париж.

Solid as a rock
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР