Стефанос Циципас отстрани Даниил Медведев на четвъртфинал на Ролан Гарос

...
Стефанос Циципас отстрани Даниил Медведев на четвъртфинал на Ролан Гарос
Коментари Харесай

Циципас срази Медведев и се класира на втори пореден 1/2-финал на Ролан Гарос

Стефанос Циципас в профил Даниил Медведев на четвъртфинал на Ролан Гарос след триумф с в три сета - 6:3, 7:6 (3), 7:5, и затвърди положителната си форма. Така поставеният под №5 на Откритото състезание на Франция се нуждаеше от два часа и 21 минути, с цел да си обезпечи за втора поредна година присъединяване на полуфинала.

Следващият противник на Циципас е Александър Зверев, който даже му е комфортен противник и има пет победи против него в 7 срещи. Медведев, който е №2 в света сега, пък поставя завършек на очакванията си да детронира Джокович от върха.

Сега борбата сред 22-годишният Циципас и 24-годишният Зверев е най-младият полуфинал на шампионат от Големия шлем от 2010-а година насам. На Аустрелиън Оупън 2010 тогава 22-годишният Анди Мъри в профил Марин Чилич, на 21 към оня миг.

Циципас беше извънредно акуратен в стартовия сет, водеше играта и наказваше грешките на Медведев. Гъркът загуби единствено четири точки от своя сервис - не повече от една точка на гейм - и завоюва 85% (17/20) точки от първото си подаване. Той осъществя пробив за 3:1 и не разреши на руснака да се върне в мача, като завоюва първия сет единствено за 30 минути.

През втората част Медведев най-сетне откри своята игра, вкара постоянен сервис, употребява малко повече многообразие във всичко - комбинацията сервис-воле до сполучливи лобове, с цел да удържи напористия Циципас. Той съумя да се възвърне след нов пробив при 2-1 и отговори при 3-3. Той даже на два пъти можеше да пробие за повторно уверено при 4:5, само че най-после отидоха нещата в тайбрека и там Циципас след 3:0 и 5:2 нямаше по какъв начин да изпусне контрола.

В третата част руснакът искаше да върне един сет по най-бързия метод, само че даже и откакто поведе с 4:2, не съумя да удържи. Но Циципас в никакъв случай не разреши на Медведев да се откъсне напред, като завоюва осем от идващите девет точки, с цел да пробие на собствен ред и даже да поеме контрола за 5:4. При 5:6 Медведев необяснимо сервира прекомерно комфортно за съперника си, а гръцкият състезател радостно вкара бекхенд-уинър, с цел да подпечата мача при първата си опция за пробив.

Thoughts on the final shot?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР