Стефанос Каселакис е новият лидер на най-голямата гръцка опозиционна партия

...
Стефанос Каселакис е новият лидер на най-голямата гръцка опозиционна партия
Коментари Харесай

Стефанос Каселакис е новият лидер на СИРИЗА

Стефанос Каселакис е новият водач на най-голямата гръцка опозиционна партия - СИРИЗА. Завърналият се от Съединени американски щати млад предприемач поема управлението на партията след оставката на Алексис Ципрас.

Новият водач на СИРИЗА завоюва вота с съвсем 57% от гласовете и направи цялостен поврат в предизборната акция. Смятан за новобранец и съвсем незнаен за гласоподавателите той съумя за месец да обърне всички предварителни изследвания и да завоюва против известния някогашен министър на труда Ефи Ахциоглу.

Каселакис сграбчи на първо място интереса на младите симпатизанти, като решително им съобщи, че може да победи на парламентарен избор против Мицотакис. Анализатори показват, че той е показал нова политическа платформа на демократична партия по американски пример. Кандидатурата на Каселакис притегля и с това че не носи негативите от грешките на ръководството на СИРИЗА, считат те. Според анализаторите той е ново лице със напълно нов метод и е съумял да повлияе на младите гласоподаватели, тъй че доста младежи чакаха на опашка, с цел да гласоподават. 

СИРИЗА остана без водач откакто Алексис Ципрас подаде оставка след загуба на парламентарните избори от консервативната партия на Кириакос Мицотакис.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg