Стефан Янев отново би застанал на поста министър-председател, ако вземе

...
Стефан Янев отново би застанал на поста министър-председател, ако вземе
Коментари Харесай

Янев би станал пак премиер, мнозинство от 160 му се вижда възможно

Стефан Янев още веднъж би застанал на поста министър-председател, в случай че вземе третия мандат. Това стана ясно от думите му в ефира на бТВ.
Прочетете още
Бил съм в този кабинет, изпълнявал съм тази служба. Показал съм че мога, добре или зле. Бих поел тази отговорност, в случай че са спазени тези условия, водачът на " Български напредък ".

Не е въпрос на искане, а за опция за разговор и обрисуване на целите на българското общество. Трябва да погледнем по-напред и да помечтаем за това каква България желаеме да имаме след 10-20 години. Лично аз бленувам за една България, която преди всичко резервира националната страна с български байрак и език, уточни Янев.

Според него всички партии би трябвало да могат и да желаят да водят разговор за реализирането на значимите цели пред страната.

По време на предизборната акция разговорът сякаш беше сбъркан - беше фокусиран върху лепенето на етикети кой къде е сбъркал. Сега е доста мъчно да се промени курса на разговора, уточни Янев. Според него обаче неговата партия е провела положителна акция, а в този момент търси разговор с всички в Народното събрание. Разказа даже че по време на предизборната акция някои са го съветвали да си избере врагове, по които да стреля, само че той отричал този метод.

Ако вземем третия мандат, ще го приемем напълно отговорно пред очите на всички български жители и ще търсим разговор за национални цели. 200+ депутати наподобява невероятно и нелогично. 160+ е допустимо, само че не желая да разясня по партии. Основата на появяването на това болшинство е са неговите цели, оцени обстановката Янев.

Политическата рецесия пък частично се дължи на несъразмерното говорене по някои тематики като да вземем за пример корупция.

Безкрайното говорене на тематиката не я прави по-лека и не я взема решение. Това става през законодателството и съответните правила. Припознаваме този вид законодателство и в неговото рационализиране, сподели още Янев.

Да не търсим врага с партиен билет, а метода на решение на казуса, прикани водачът на " Български напредък ".

Мнозинството би трябвало да е в положение да носи отговорност, на цели, по които има единодушие, че ще се дефинира несъмнено време. От там нататък би трябвало да се работи върху съдружно съглашение, изясни той. 

Залитането към технократски кабинет без ясно болшинство, което да носи отговорността за неговите дейности, е малко рисковано, има вяра той, а страната не била играчка. Изрази и вяра, че в околните 6 месеца ще има такова болшинство.

Така Янев отхвърли концепцията на Христо Иванов за механически кабинет, който да се сплоти към пет съществени целта. На тази концепция сякаш се съгласи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той не изключи нито една от партиите в Народното събрание, с която би водил договаряния.

Когато гледаме целите да кажем, че еврозоната е приоритет, значим и за участието ни в Европейския съюз. Подобен въпрос е и за Шенген - важен е и за вътрешнополитическия живот на страната, и за участието ни, разяснява той. Потвърди, че поддържа опитите да се употребява отворения прозорец за влизането в еврозоната, само че на първо място би трябвало да се гледан националните цели.

Даването на оръжия за Украйна не би трябвало да е въпрос, който да касае съставянето на държавно управление, тъй като към този момент бил решен - даваме оръжие съгласно опциите си.

Ние би трябвало да бъдем доста виновни към българската войска и да не понижаваме опциите ѝ, уточни Янев. Обясни и за правилото на каскадността, който бил спазен при решаването да се даде оръжие на Украйна - щом нещо излиза от армията ни, то друго би трябвало да влезе.

Фактът, че служебното държавно управление работи без парламент или с подобен, който има други цели, може да го направи неефективно, съгласно някогашния длъжностен министър председател. 

Моят опит демонстрира тъкмо противоположното - дали държавното управление е служебно, или не, то е държавно управление на Република България. Независимо дали е назначено от Народното събрание или от президента, има конституция и закони и всеки един от нас е виновен първо пред тях. Съмнявам се, че президентът се меси в работата на министрите. Разбира се, че този, който назначава, поучава, само че нямам мемоари да е казвал " прави това " и " прави това ". Може да подлага на критика, само че в случай че някой си мисли, че президентът реализира надзор над работата на всеки министър, мисля, че е несериозно, сподели още Янев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР