Стефан Велков беше титуляр за Ваалвайк в аутсайдерското дерби срещу

...
Стефан Велков беше титуляр за Ваалвайк в аутсайдерското дерби срещу
Коментари Харесай

Кошмарен дебют на Стефан Велков за Ваалвайк

Стефан Велков беше титуляр за Ваалвайк в аутсайдерското дерби против ВВВ Венло, изгубено с 1:2. Домакините водеха с 1:0 до 76-ата минута, когато след рикошет от крайници на Велков Джонатан Опоку изравни. Малко по-късно груба неточност на някогашния юношески национал докара до втори гол за гостите.
 Стефан Велков мина във Валвайк чартърен
Стефан Велков мина във Валвайк чартърен

Юношата на Славия е благосъстоятелност на нидерландския Ден Бош

След тази загуба Ваалвайк доста понижи възможностите си да оцелее в елита, тъй като към този момент е на 5 точки зад предпоследния в Ередивизие. В предходния кръг Ваалвайк отстъпи с 0:2 като посетител на АДО Ден Хааг.

Домакините стартираха доста нападателно и Сила Соу пропусна очи в очи с вратаря Торстен Киршбаум. В 15-ата минута обаче немският пазач нямаше какво да стори след мощен удар на Хансон.

В края на полувремето реферът небрежно подвигна три жълти картона, откакто футболисти на двата тима се сдърпаха, а всичко стартира с жестоко нарушаване на някогашния халф на Съндърланд Лий Кетърмол, който от няколко месеца играе за ВВВ Венло.

През второто полувреме гостите пробваха да стигнат до равенството, само че рядко застрашаваха вратата, защитавана от Етиен Васен. В 76-ата минута Джонатан Опоку мина през няколко бранители и стреля, топката се отклони от крайници на опитващия се да блокира удара Велков и заблуди Васен за 1:1. Малко по-късно юношата на Славия разреши на Усама Дарфалу да му отнеме топката и да излезе самичък против вратаря. Последва прецизен удар на алжиреца, който донесе успеха на своя тим.

В идващия кръг Ваалвайк ще гостува на АЗ Алкмаар, а ВВВ Венло ще е хазаин на Утрехт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР