Стефан ТашевПочтеният“ брат Кирил Петков се крие от държавните органи

...
Стефан ТашевПочтеният“ брат Кирил Петков се крие от държавните органи
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: „Почтеният“ Кирил Петков се крие, не иска да си плати 2000 лева глоба от ЦИК

Стефан Ташев

„ Почтеният “ брат Кирил Петков се крие от държавните органи и не желае да си заплати 2000 лв. санкция, наложена му Централната изборна комисия-ЦИК поради пропаганда в изборния ден и нарушение на Изборния кодекс на вота на 14 ноември 2021 година, научи Breaking.bg. Тогава той бе за президент и за Народно заседание.

Какво се случи тогава?

След като гласоподава в изборната си секция в София в неделя сутринта Петков съобщи пред публицисти: „ Гласувах, с цел да продължим смяната. Гласувах, тъй като имам вяра, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25 “.

На въпрос на публицист дали това не е пропаганда, която е неразрешена в изборния ден, Петков отговори: „ Аз споделих какво съм направил както в един екзитпол. Споделих за кого съм дал своя вот като жител, не като политик и не пропагандирам никой. Не споделих: Гласувайте! “. Последва тъжба от страна на коалиция ГЕРБ-СДС до ЦИК за нарушение на Изборния кодекс. След което комисията реши да санкции Кирил Петков, тъй като е открила непозволена пропаганда от негова страна, защото откакто упражни правото си на глас в неделя сутринта, той разгласи номерата на претендента за президент и политическата партия, за която е дал своя вот.

„ Прието е решение, въз основа на което ръководителят на ЦИК ще издаде акт, след което се издава наказателно разпореждане, където се дефинира размера на съответната санкция “, заяви представителят на ЦИК Росица Матева.

„ Призовавам всички водещи политици да се въздържат да споделят вота си, защото това е нарушаване “, добави другият зам.-председател и представител на ЦИК Цветозар Томов.

След абсурда с пропагандата и нарушаването на Изборния кодекс „ почтеният “ брат Кирил Петков разгласи пред медиите, че е подготвена незабавно да си заплати санкцията, наложена му от ЦИК.

Да, но не. След дълги премеждия представител на ЦИК е съумял през август тази година да връчи административният акт в дома на Петков. Приела го е обаче брачната половинка му-Линда Петкова. Актът е за 2000 лв.. До момента обаче босът на „ Продължаваме промяната “, който твърди какъв брой почтен и честен герой против корупцията и недъзите в България е, не си е направил труда да заплати санкцията. Напротив, той се крие от държавните органи.

Затова ЦИК ще го даде на Националната организация за приходите-НАП, като нередовен дебитор.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР