Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим изпълниха мисията си

...
Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим изпълниха мисията си
Коментари Харесай

Баща и син завършиха успешно първата българска експедиция през Атлантика с лодка

Стефан Иванов и 17-годишният му наследник Максим извършиха задачата си " Nеverest " да прекосят Атлантическия океан с лодка. Двамата българи, чието предизвикателство стартира преди 105 дни, стигнаха крайбрежията на Барбадос в 12 ч. локално време.

Стефан и Максим Иванови изминаха общо 8230 км (4444 морски мили), като за задачата използваха единствено личните си старания.



Лодката е направила една спирка за още 9 дни на остров Ланзероте (Канарски острови), с цел да могат гребците да ремонтират автопилотната система и течовете в няколко складови пространства на плавателния съд, който са построили сами за задачата на експедицията.

Когато отплават на 14 юни 2020 година от Портимао, Португалия, Макс е единствено на 16 години и 293 дни, което го прави " най-младият океански гребец в света, сполучливо прекосил океан ", съгласно формалния указател на океанските гребни експедиции на Ocean Rowing Society.

Това корабоплаване е първата българска океанска гребна експедиция, както и първото пресичане на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите (юли - октомври).

Преди началото на предизвикването, фамилията се бе прицелило в международния връх - 6000 км за два месеца. Начинанието им е отдадено на идеята на донорството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР