Стефан Божинов е шампионът при напредналите във втория чалънджър на

...
Стефан Божинов е шампионът при напредналите във втория чалънджър на
Коментари Харесай

Дебютантът Стефан Божинов триумфира във втория чалънджър на ИТЛ

Стефан Божинов е първенецът при напредналите във втория чалънджър на Интерактив тенис за 2021 година. Той дебютира в съботно-неделните шампионати на аматьорската лига, само че сподели здрави нерви и отлична игра, и изненадващо за любимците подвигна купата.

Във финала той победи Никола Милев с 6:5, откакто губеше с 1:5, само че съумя да направи поврат и след пет мачбола на противника тирумфира в тайбрека. По пътя към финала Стефан победи N1 в Интерактив тенис за 2020 Владислав Искренов с 6:2, а по-късно се наложи със същия резултат над Мартин Милчев. През предходната година Божинов завоюва конкуренцията от фамилната тенис и СПА верига Уикенд тур в Хот Спрингс в с. Баня, като даде поръчка за още победи над най-хубавите дилетанти в България. Сега той сподели необикновен шампионски дух и даде обещание да се върне за още трофеи допустимо най-скоро.

„ Доволен съм от представянето си и от играта на другите участници, - сподели след триумфа си Божилов. – Състезанието беше на високо равнище и сигурно ще се включа в идната конкуренция след две седмици. Това беше първото ми присъединяване в този формат на Интерактив тенис и съм впечатлен. Миналата година играх във веригата Уикенд тур и ми хареса организацията и другарските връзки сред участниците. Победите през днешния ден пристигнаха след отлична централизация, а до 6:2 против Влади Искренов стигнах по-късно препоръки от играчи, които познават стила му. Във финала имах и малко шанс, тъй като съперникът ми се травми и не можа да продължи да играе на същото равнище. Аз видях опция за победа и демонстрирах дебелоглав, по този начин нещата се получиха. Подкрепиха ме и другите играчи, което ме въодушеви. Целта ми през тази година е да вземам участие във финалите на Интерактив тенис през декември. Ще се опитам в дребното шампионати, в които вземам участие, да събера най-много точки, които да ми подсигуряват място в схемата при най-хубавите.

“Утешителния шампионат на ITL Challenger 2 | Via Tennis Star завоюва Боян Драгановски, победил в мача за купата Иван Денев с 6:4. При начинаещите първенец стана Иван Радев. В събота той означи четири години от дебюта си в Интерактив тенис, а във финала победи с 6:4 над Иво Андреев. Вторият чалънджър на ИТЛ за 2021 година събра повече от 60 играчи, като имаше участници от София, Радомир, Гоце Делчев, Велинград, Перник и Ботевград. Повече от 10 от тях дебютираха в лигата, само че все пак равнището на игра непрестанно пораства, а мачовете стават все по-оспорвани. Третата конкуренция от този формат ще се организира на 6 и 7 февруари в тенис клуб SBS (Университет по библиотекознание и осведомителни технологии), а записването е отворено на уеб страницата на Интерактив тенис http://www.interactive-tennis.com/.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР