Статуята на известния италиански журналист Индро Монтанели, който е известен

...
Статуята на известния италиански журналист Индро Монтанели, който е известен
Коментари Харесай

Статуя на журналист в Милано e осквернена от протестиращи срещу расизма

Статуята на известния италиански публицист Индро Монтанели, който е прочут като бранител на колониализма, беше намазана с алена багра при митинг против расизма в Милано.
Вълна от митинги против колониалната политика на огромните страни В Белгия беше отстранен монумент на крал Леополд II, а в Оксфорд упорстват за демонтирането на статуята на завоевателя Сисъл Роудз
Думите „ расист “ и „ изнасилвач “ бяха изписани със спрей под статуята на Монтанели, признал приживе, че е имал 12-годишна избраница еритрейка, до момента в който е бил командирован в тази някогашна италианска колония през 30-те години на предишния век.

Снимка: Reuters

Италианската полиция стартира следствие на случая, съобщи Ройтерс. Индро Монтанели умира през 2001 година на 92 години. Той е един от най-уважаваните италиански публицисти, фамозен боен сътрудник и хроникьор на Италия от колониалната й епоха през фашизма и следвоенното възобновяване на страната.
Протестиращи възпламениха и хвърлиха в езеро скулптура на Колумб в Съединени американски щати (ВИДЕО) След събарянето на паметника на негово място беше сложена табела с надпис "Колумб съставлява геноцид "
При антирасистките митинги, избухнали по целия свят след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при арест в американския град Минеаполис, се насочат претенции да бъде направена преоценка на наследството на някои от основателите на европейски империи, а статуите им да бъдат свалени.
Гняв на улицата: Демонстранти събориха скулптура на търговец на плебеи в Бристъл Социалните мрежи бяха взривени от фрагменти на поп иконата Мадона, която се оказа измежду спокойно протестиращите в Лондон
През последните седмици по света стачкуващи повалиха скулптури на редица исторически фигури от времето на европейския империализъм като Сесил Роудс в Англия, Кристофор Колумб в Съединени американски щати и белгийския крал Леополд Втори. Статуята на английския откривател Джеймс Кук в Сидни също бе обезобразена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР