Статистиката показва, че човек си гледа телефона 160 пъти на

...
Статистиката показва, че човек си гледа телефона 160 пъти на
Коментари Харесай

Зависимостта към телефона може да доведе до психични проблеми

Статистиката демонстрира, че човек си гледа телефона 160 пъти дневно най-малко, приблизително. Това основава психически проблеми, в някои случаи и психиатрични “. Това уточни пред БНР Борис Ангелов, ръководител на Сдружение „ Екопрограма “ и един от уредниците на днешния конгрес по плана „ Спортът е независимост “ с тревожна тематика за рисковите зависимости.

„ Миналата година направихме акция, която се наричаше „ Няма добра дрога “. Тази година взехме решение да разтеглим тематиката с доста други зависимости, за които по-малко се приказва. Най-актуалната взаимозависимост е тази от интернет, от обществените мрежи и от цифровите устройства. Зависимостта от храна /емоционалното хранене/ също – в България това въобще не се изследва. То обгръща доста хора и нормално се отключва от ниска самокритика, от обезсърчение по някаква тематика и се доближава до умишлено преяждане, изключително с нездравословни храни. Оттам се стига до стремително намаляване, булимия, анорексия и така нататък “, изясни Ангелов в предаването „ Преди всички “.

Според Борис Ангелов това са тематики, по които доста малко се приказва и това е огромен минус за българското обучение:

„ От доста години се приказва за така наречен „ гражданско обучение “, само че съвсем нищо не се прави и няма забележими резултати “.

Над 60% от подправените вести са свързани със здравето, акцентира още Борис Ангелов и добави, че точно към това би трябвало да се акцентира при учениците – да могат да разпознават информацията. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР