Статистика. Монитор: Всеки 5-и млад българин нито учи, нито работи

...
Статистика. Монитор: Всеки 5-и млад българин нито учи, нито работи
Коментари Харесай

Всеки 5-и млад българин нито учи, нито работи; Светослав Костов е новият генерален директор на БНР

Статистика.

" Монитор ":

Всеки 5-и млад българин нито учи, нито работи

Около 21 % от младите българи на възраст 20-34 години нито учат, нито работят, демонстрират данни на Евростат за трудовата интензивност на тази възрастова категория в Европейски Съюз през 2018 година

Средният индикатор на младежите (20-34 г.) в Европейски Съюз, които нито учат, нито работят, е 16,5 % или почти 15 милиона поданици на Евросъюза, които де факто са били в дейна трудова възраст през 2018 година

Според данни на Национален статистически институт младите българи на възраст 20-34 година са към 1,2 милиона, което значи, че почти 250 хиляди наши сънародници (или съвсем всеки пети млад българин) са били демотивирани както да учат и да се образоват, по този начин и да работят през предходната година.

Избор.

" Дума ":

Светослав Костов е новият общоприет шеф на БНР

Съветът за електронни медии избра шефа на радио " София " Светослав Костов за общоприет шеф на БНР. Това стана при първото гласоподаване в медийния регулатор, предава БНР. Светослав Костов получи 3 гласа, а Митко Димитров - 2.

За Костов гласоподаваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова.

Митко Димитров беше подсилен от Иво Атанасов и от Ивелина Димитрова.

Другите трима участници в състезанието бяха Валерий Тодоров, Даниела Манолова и актуалният началник на публичната медия Александър Велев.

Светослав Костов е магистър по " Български език и френски език " от Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ", има специализация по публицистика. Стажувал е във Френското национално радио.

Преподавател е в Майсторския клас по радиожурналистика в БНР. Преподавател по " Радиожурналистика " и " Спортен коментар " в НСА " В. Левски ".

Оставка.

" Сега ":

Фандъкова изиска оставката на гл. проектант на регион " Младост "

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е посикала оставката на основния проектант на регион " Младост ". Тя заяви новината в профила си във Facebook ". Причината е, че арх. Стефан Стефанов е издал позволение за строителство върху терен, за който се търси опция да остане зелена повърхност.

Фандъкова изяснява, че от няколко месеца работна група, включваща общински съветници от всички политически сили, основния проектант на София Здравко Здравков и кмета на " Младост " Румен Русев, преглежда проблематични парцели в " Младост " и търси метод терените да бъдат непокътнати като градини и зелени площи.

" Днес разбрах, че до момента в който текат договаряния за тези парцели, основният проектант на регион " Младост " е издал позволение за градеж на един от тях - при бл. 401 в " Младост " 4. Това с изключение на очевиден бойкот на договарянията е и провокация към нашите общи старания с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини. Настоявам кметът на " Младост " да изиска оставката на районния проектант Стефанов, се споделя в обявата на Фандъкова.

Арест.

" 24 часа ":

Задържан е IT-специалист, стигнал до персоналните данни на 235 000 старозагорци

Задържан е компютърният експерт Петко Петков. Той направи спонтанна проява и разгласява видео в обществените мрежи по какъв начин със основана от него стратегия стига до персоналните данни на 235 000 старозагорци.

Той е арестуван за период до 24 часа.

Петков е арестуван през вчерашния ден следобяд по отношение на формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител по член 319 а от Наказателния кодекс - " когато се узнава (извлича) противоправно каквато и да е информация от ЕИМ ", съобщи " Дарик ".

На този стадий се работи предпочитано, с цел да се съберат задоволително доказателства и да се тръгне към обвиняване, разяснява окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Ще се разпитват още очевидци, ще се назначат компютърни експертизи.

Законодателят е планувал по главния текст до две години отнемане от независимост, а при квалифицирания текст - от една до три години.

Към момента на действието Петков не е осъждан и тогава законът планува санкция от 1000 до 5000 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР