Статистическите данни за разпространението на диабета през полседните десетилетия показват,

...
Статистическите данни за разпространението на диабета през полседните десетилетия показват,
Коментари Харесай

Как да спрем диабета при предиабет?


Статистическите данни за разпространяването на диабета през полседните десетилетия демонстрират, че броят на засегнатите е повишен неколкократно, а наклонността се резервира. Допълнително терзание носят и данните за броя на хората, диагностицирани с предиабет. Това е положението, което директно предхожда развиването на истински диабет.

При предиабет се открива хронично нараснала кръвна захар, само че не толкоз висока, че да се приказва за диабет.

Само в Съединени американски щати хората с предиабет са към 80 милиона.

За разлика от същинския диабет, проблемите с кръвната захар при предиабет може да овладеят трайно и без затруднения. Т.е. предиабетът може да се лекува сполучливо преди да е прогресирал до истински диабет. Диабетът не е неминуем, стига да се вкарат някои положителни промени в метода на живот, обхващащи разнообразни аспекти – хранене, физическа интензивност, битка със напрежението и други

Обръщане към експерт
Основна задача на всеки диагностициран с предиабет е да потърси съвет от доктор, осведомен с съответните особености на положението му. Това ще помогне за назначение на лечебна скица с банкет на лекарства или естествени артикули , които трайно да възстановяват равнищата на кръвната захар.

Промяна в храненето
Нерационалното хранене е най-честата причина за поява на предиабет. Съответно позитивната смяна в хранителния режим е прийом за нормализиране на положението. Важно е да се означи, че смяната в храненето би трябвало да бъде трайна. Рядко се постанова прецизна диета , в множеството случаи са задоволителни леките корекции.

Фокус върху физическата интензивност
Това не всеки път значи разбиране на фитнес режим и силови тренировки. При предиабет са задоволителни и по-леки физически натоварвания, които обаче да бъдат постоянни и задоволително интензивни. Повече придвижване и разходки е положително начало, а бързото адаптиране на организма към тази смяна ще разреши и последователно повишение на натоварването.

Свързани публикации.. Нормогликемия, предиабет, диабет – стадии на нарушаванията в кръвната захар 0 Нов способ за ранна диагностика на диабет и предиабет 0 Състояние на предиабет - какво би трябвало да знаем? 1

Основните рискови фактори, повишаващи вероятността от напредване на предиабета до истински диабет, са наследствената предразположеност, възрастта, залежаването и най-много – затлъстяването. Придържането на хората с предиабет към посочените рекомендации може доста да редуцира риска от напредване на положението им и поява на затруднения от високата кръвна захар. По данни на Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите посочените действия може да понижат риска от градация на предиабета до истински диабет с над 60% .

Моментните промени в метода на живот при хората с предиабет може да имат голямо значение за положителното им здраве в дълготраен аспект.

Важно е да се означи, че предиабетът рядко дава разпознаваеми признаци и може да остане надиагностициран. Затова за хората от рисковите групи се предлага от време на време проучване на кръвна захар за навременно разкриване на отклонения от нормата. Колкото по-рано се открият те, толкоз връщането им към естествените стойности ще бъде по-лесно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР