Стартирането на малък бизнес, на е-магазин или на нов продукт

...
Стартирането на малък бизнес, на е-магазин или на нов продукт
Коментари Харесай

От идея до бизнес: Шест стъпки за успешен пробив

Стартирането на дребен бизнес, на е-магазин или на нов артикул или услуга в по-голяма компания, имат нещо общо - всичко стартира от страхотната концепция, в която някой е повярвал. И с цел да се случи тя действително - с цел да се трансформира в бизнес, би трябвало за реализацията на плана да бъдат подхванати няколко наложителни стъпки на развиване. 

Ако желаете да превърнете вашата страхотна концепция в бизнес, би трябвало предпочитание, би трябвало да се провежда акция и да изчислите рисковете, с цел да намерите капитал и да извървите редица други значими крачки.

" През последните две години съм интервюирал към 180 предприемчиви персони в устрема си да схвана разликата сред дребното, които съумяват и многото, които не съумяват. Така изведох шест жизненоважни стъпки, които съумелите хора подхващат, с цел да пробият и да се развият в бизнеса ", разяснява създателят Питър Коан пред Inc.com. По думите му първата стъпка е: поставете си цели. 

Щом започнете своя план за реализация на концепцията ви за артикул или услуга, евентуално вярвате, че има какво да предложите на хората, които ще се опитате да привлечете. В същото време за това най-често е нужна работата на повече от един човек. Наемете (дори и временно) надарени експерти - специалисти в производството, в връзките, в изработването на дизайна на пакетирането или интериора и друго. Привлечете ги с изключение на със наложителното възнаграждение, и с задача. 

Само задачата обаче не стига. Трябва да им предоставите и краткосрочни цели, които да придават изясненост на бизнес плана. 

Уточнете кои тъкмо групи на пазара ще обхванете.  Дори да можете да си поставите цели, вие към момента сте надалеч от триумфа. В края на краищата, би трябвало да разберете кой ще употребява или купи вашия продукт/услуга. И с цел да извършите това, ще би трябвало да определите по демографски индикатори и локация " пазарите ", към които да се насочите. Това са вашите таргет групи.

После следва една нелека задача: набирането на капитал. 

Всеки с фантазия за бизнес в това време има и сметки за заплащане. Ако сте в огромна компания и оферирате концепция за нов план, може би е по-лесно. Но в случай че сами желаете да реализирате концепцията си, ще би трябвало да наберете средства. Така че, в случай че ще наемате или купувате консумативи, ще се нуждаете от пари. Но от кое място може да ги получите?

Има опция това да стане и посредством групово финансиране. Ако пък в бъдеще съумеете да накарате клиентите да заплащат повече за продукта или услугата, ще покриете вашите непрекъснати разноски и ще бъдете в по-добра позиция. Това обаче може да се случи с изключение на с качество на предлаганото от вас, и с вярна, ненатрапчива, само че безапелационна връзка, изпълнена със самочувствието, че това, което продавате или оферирате, е неповторимо (за владеене или изживяване) и то си заслужава заплащането. 

И дребният бизнес може да печели от огромните хрумвания за реклама

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР