Стартираха разпоредените от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
Стартираха разпоредените от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Започнаха проверки за нерегламентиран превоз на пътници

Стартираха разпоредените от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров профилирани инспекции за нерегламентиран транспорт на пасажери в регионите на летищата и граничните пунктове. Това осведомят от отрасловото министерство.

Служители на ИА „ Автомобилна администрация “ и Групово дело „ Гранична полиция “ организираха взаимни инспекции за нерегламентиран транспорт на пасажери на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Проверени са общо 4 микробуса пренасящи пасажери.

При инспекцията на един от микробусите 8+1 места е открито, че се прави нерегламентиран транспорт на 8 пасажера за страна от Западна Европа. Пред чиновници на Гранична полиция пасажерите са удостоверили, че са заплатили за пътуването. Превозното средство е спряно от придвижване, като са свалени регистрационните табели и е отнето свидетелството за ръководство на лидера. Предстои да бъде известена съответната прокуратура, защото има данни за осъществено закононарушение по член 234г от Наказателен кодекс.

През предходната година Парламентът регламентира наказванията, които се ползват при осъществяване на транспорт на пасажери без позволение или лиценз. Това стана с смяна в Наказателния кодекс през преходните и заключителните разпореждания на гласуваните през днешния ден промени в Кодекса на комерсиалното мореплаване.

Според поправката, който извърши публичен транспорт на пасажери без позволение, регистрация или лиценз, които се изискват по нормативен акт или акт на Европейският съюз, се санкционира с отнемане от независимост от две до пет години, като моторното транспортно средство, послужило за осъществяване на действието, се лишава в интерес на страната, без значение чия благосъстоятелност е.

Също по този начин се планува повишено наказване за случаите, в които нарушаването е осъществено от двама или повече души, сговорили се авансово.

Ако се употребява и фалшифициран документ или документ с погрешно наличие, наказването скача от пет до 10 години затвор, санкция до петнадесет хиляди лв., както и конфискация на имуществото.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР