Стартира участието на министър-председателя Бойко Борисов във втория ден от

...
Стартира участието на министър-председателя Бойко Борисов във втория ден от
Коментари Харесай

Започна участието на Борисов във втория ден от онлайн срещата с лидерите на ЕС

Стартира присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов във втория ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет. Днес държавните и държавните ръководители на страните членки ще обсъдят сигурността и защитата на Европейския съюз, както и връзките с страните от Южното съседство. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Европейските водачи ще дискутират осъществяването на задачите за задълбочаване на съдействието, способността на Европейски Съюз да работи самостоятелно и да пази стратегическите си ползи и полезности в световен проект в съдействие с НАТО, Организация на обединените нации и други основни районни сътрудници. Премиерът Борисов ще подчертае, че България споделя упованията за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз за оправянето с новите закани пред сигурността и с ръководството на рецесии.
Акцент на диалозите на Европейския съвет през днешния ден ще бъдат и връзките на Европейски Съюз със страните от Южното съседство. Министър-председателят Борисов ще означи, че с южните сътрудници споделяме доста общи ползи в областта на търговията и вложенията, икономическото развиване и енергетиката, съдействието за развиване, климатичните промени, културата и образованието, както и по линия на сигурността, битката с радикализацията, с тероризма и незаконната миграция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР