Стартира търгът за къщата музей на Яворов, началната цена е

...
Стартира търгът за къщата музей на Яворов, началната цена е
Коментари Харесай

Стартира търгът за къщата музей на Яворов, началната цена е над 1.6 млн. лв.

Стартира търгът за къщата музей на Яворов, началната цена е над 1.6 млн. лева От през днешния ден тече едномесечният период за подаване на наддавателни оферти за къщата музей на Пейо Яворов в София. Задълженията на парцела са от порядъка на 600-700 хиляди лева, а началната цена е над 1 628 000 лева Законът не дава право на страната или общината да изкупят парцела предпочитано, само че те както и всички останали лица, могат да влязат в договаряния със притежателя на парцела, който е дебитор по делото и в случай че кредиторите бъдат задоволени, обществената обмен ще бъде прекъсната. Това изясни за Дарик Валентин Василев, асистент частен правосъден реализатор.

В рамките  на този период клиентите могат да огледат парцели и да прегледат книжата, които са в адвокатската фирма и в постройката на Районния съд. Ако има подадени оферти, на 16 ноември ще стане ясно кой ще бъде разгласен за покупател на парцела, сподели Василев. Той добави, че в случай че има подобен, той ще има двуседмичен период от оповестяването за покупател да внесе цялата сума на препоръчаната цена по банкова сметка. По закон не се дава приоритет на никого с изключение на на този, който предложи най-висока цена, акцентира Василев.
 

По думите му това е задоволително дълъг период институциите да вземат своето решение. „ Разбира се, длъжникът разполага с благоприятни условия да спре продажбата, тъй че обществената обмен може да се случи, може и да не се случи, тя е единствено една правна опция, само че взискателят да бъде задоволен ”, сподели още Василев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР