Стартира предвиденото за 2022 г. самолетно заснемане за нуждите на

...
Стартира предвиденото за 2022 г. самолетно заснемане за нуждите на
Коментари Харесай

Започна ново самолетно заснемане на част от територията на страната за нуждите на Системата за идентификация на земеделските парцели

Стартира плануваното за 2022 година самолетно снимане за потребностите на Системата за идентификация на земеделските имоти, заяви Министерството на земеделието.

То ще обхване над една трета от територията на страната и е финалната част от осъществяването на тригодишен план за правене на нова цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на цялата страна.

Съгласно направен от изпълнителя график, снимането за 2022 година ще обхване напълно или отчасти областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Сливен.

Ще бъдат снимани и погранични елементи от области Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Заснемането ще се прави с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи нужното качество на получената цифрова ортофотокарта.

В резултат на дешифрацията (разчитане) на новата ЦОФК, на сателитни изображения от ДФЗ – РА, както и посредством отразяване на резултатите от теренни инспекции, извършени през годината, ще бъде избран обсегът на профилираните пластове „ Площи, възможни за подкрепяне ” и „ Физически блокове “ за акция 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР