Стартира подмяната на 252 улични осветителни тела с енергоспестяващи LED

...
Стартира подмяната на 252 улични осветителни тела с енергоспестяващи LED
Коментари Харесай

Стартираха монтирането на 252 LED улични лампи в Гарваново

Стартира подмяната на 252 улични осветителни тела с енергоспестяващи LED лампи в село Гарваново. Както към този момент писахме, това е част от план, който обгръща още кв. „ Болярово “ в Хасково, селата Въгларово и Клокотница.

Осигурените средства по норвежка стратегия са 809 283.44 лв.. Ще бъдат сменени общо 1050 осветителни тела. Освен това ще бъдат построени система за надзор и мониторинг, също по този начин и фотоволтаични станции, с чиято сила ще се зарежда LED осветлението.

В Гарваново от южната страна на покрива на читалището ще бъдат инсталирани 18 слънчеви панели за слънчевата апаратура. В същата постройка към този момент са готови пространствата за системата за наблюдаване. Информацията от нея, от Въгларово, Клоконица и кв. " Болярово " ще постъпват в действително време до така наречен команден център в хасковското кметство. По този метод даже ще може да се засича и наблюдава и вероятно нелегално свързване към електросистемата на уличното осветяване.

" Очакваният резултат е потреблението на електричество в селата Гарваново, Въгларово и Клокотница и в градския квартал да бъде понижено с 81.7 % ", разяснява кметът Станислав Дечев. „ Това е един от най-важните планове за общината ни, като се има и поради обстановката и с високите цени на тока ", показа още градоначалникът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР