Стартира мобилно приложение Sofia CulTour – интерактивна платформа, виртуален гид

...
Стартира мобилно приложение Sofia CulTour – интерактивна платформа, виртуален гид
Коментари Харесай

Мобилното приложение Sofia CulTour показва културните маршрути и събития

Стартира мобилно приложение Sofia CulTour – интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни направления в столицата. Можете да го гратис от Гугъл Play, а от 8 юни – и от Аpp Store. Реализацията е на Бейс Системс ООД (създатели на платформата "Заслушай се! " – превод в действително време на езика на глухонемите), а планът е финансиран от стратегия "Култура " на Столична община.

Напълно гратис Sofia CulTour бързо и елементарно предлага избор на потребителя къде, по кое време, какво да посети. Целта на самодейността е да притегли вниманието посредством технологиите към културно-историческото завещание на София и да предизвика интереса към музеи, галерии и културни събития както на младежите, по този начин и на задграничните посетители на града.

Принципът на работа на приложението е следният: потребителят изтегля гратис Sofia CulTour на мобилното си устройство, като след отваряне системата разпознава местоположението и задава разновидности за избор на културно-исторически забележителности, музеи, галерии/изложби, театър/опера/балет/концерт, пешеходен София тур, църкви, държавни институции, обичайни заведения за хранене. Освен интензивно търсене системата предлага и дейни известия за близки обекти и събития. Първата версия на приложението е изцяло подготвена, като към този момент се работи и по втора, още по-добра версия, която в най-скоро време ще предложи на потребителите нови функционалности като обмисляне на самостоятелни културни направления и други
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР