Стартира кариерната инициатива на Dir.bg Идеалният кандидат, която има за

...
Стартира кариерната инициатива на Dir.bg Идеалният кандидат, която има за
Коментари Харесай

Инициативата на Dir.bg „Идеалният кандидат“ улеснява процеса на търсене и предлагане на стаж

Стартира кариерната самодейност на Dir.bg " Идеалният претендент ", която има за цел да улесни процеса на търсене и предложение на стаж, в който трайно да се ангажират фирмите на пазара на труда и търсещите първа изява учащи или завършващи висшето си обучение младежи.

Всяка година десетки хиляди младежи стартират или приключват висшето си обучение и са изправени пред едно от най-важните решения в живота си – да открият подобаващите за тях компании, в които да стартират стаж, да покажат капацитета си и да получат опция за непрекъснат трудов ангажимент.

„ Идеалният претендент би трябвало да има комплекс от качества и когато отиде на изявление за стаж би трябвало да подскаже на работодателя, да сътвори нужда тъкмо от него, тъкмо за тази позиция, да бъде назначен и във времето да покаже, че заслужава тази позиция, да надгражда “, изясни Бисер Кунчев, шеф „ Бизнес развиване “ в Dir.bg

Идеята на самодейността е да улесни процеса на търсене и предложение на стаж, като фирмите вземат участие с публикуването на разгласи, а претендентът записва профил в границите на плана, в който сме подготвили HR лексикон с 22 въпроса. Той е създаден и утвърден от генералните сътрудници.

Кунев добави, че второто изискване, което не е наложително, само че е в плюс за претендентите, е да запишат видео послание от 90 секунди, в което да показват себе си.

„ Идеалният претендент има три съществени характерности, от рано би трябвало да се научи да бъде виновен, да взема решения, да бъде спретнат и проведен “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР