Стартира информационният сайт за наблюдение на цените на част от

...
Стартира информационният сайт за наблюдение на цените на част от
Коментари Харесай

Стартира информационният сайт за представяне на цените на основни хранителни продукти

Стартира осведомителният уебсайт за наблюдаване на цените на част от главните хранителни артикули. Интернет платформата, която беше показана от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и министъра на земеделието Явор Гечев към този момент е налична за всички консуматори на адрес www.foodprice.bg.

„ За първи път са обединени на едно място данните на толкоз доста институции и е основана опция за наблюдаване и запазване на информация за пазара на храни, какъвто до момента не е съществувал в нашата страна “, заяви министър Стоянов.

По думите му с изключение на по-голяма бистрота за ценообразуването, интензивно се работи и по другите две посоки, свързани с нормативни промени и по-ефективен надзор от страна на институциите. „ Подготвяме два нови законопроекта - Закон за търговията с храни и Закон за комерсиалните надценки. Вторият закон предвиждаме да има стеснен времеви интервал, като таванът на надценките ще се ползва за стеснен брой артикули “, сподели Никола Стоянов.

Министър Стоянов направи проява на функционалностите на платформата....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР