Стартира десетото издание на пленера по дървопластика и живопис в

...
Стартира десетото издание на пленера по дървопластика и живопис в
Коментари Харесай

Започна пленерът по дървопластика и живопис в берковското село Слатина

Стартира десетото издание на пленера по дървопластика и живопис в берковското село Слатина, оповестиха от Община Берковица. Той се провежда от резбаря Найден Кирилов, с финансовата поддръжка на общината, и на синовете му Атанас и Кирил.
Тази година в културната демонстрация ще вземат участие художниците Емилия Върбанова, Мария Катилева, Петко Петков-Ломски, Георги Паунов-Паунец. В амплоа на живописец ще се изяви и млад ваятел Милен Каменов от Враца. Красимир Кръстев ще се показа със своите пластики от камък и метал, а Иван Иванов с дървена пластика. Двама нови статуи ще вземат участие в пленера - Божидар Тошев от Своге и Симеон Симеонов.
Юбилейното издание съответствува и с персоналния празник на уредника Найден Кирилов, който на 9 август 2021 година ще навърши достойните 75 години. На тази дата ще бъде формалното закриване на пленера с галерия, в която ще бъдат показани с изключение на новите произведения, и творби на участници от предходните девет издания.
Очакват се доста посетители, с изключение на участниците през годините и всички, положили старания и дали труда си, с цел да го има това събитие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР