Стартът на 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд в

...
Стартът на 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд в
Коментари Харесай

Старт на 18-ото преброяване у нас, може да го направите и онлайн

Стартът на 18-ото броене на популацията и жилищния фонд в България стартира в 0:00 ч. на 7 септември, оповестяват от Националния статистически институт (НСИ).

Отворена е осведомителната система " Преброяване " и всеки, който живее непрекъснато в България, може да се преброи онлайн. След това срещата с преброител ще бъде единствено при предаването на неповторимия 15-цифрен код, който генерира системата при сполучливо броене.

" За да сте сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е належащо да се записваме с годна е-поща, ЕГН и номер на български документ за идентичност ", поучават от Национален статистически институт.

Данните от регистрацията се използват само за идентифициране на лицето и не се съхраняват от Национален статистически институт. Следва удостоверение на регистрацията - получава се имейл с линк, на който би трябвало да се кликне до два часа. След потвърждението се отваря екран за попълване на електронната преброителна карта. Там би трябвало да се влезе с имейла и паролата от регистрацията.

Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, семейството и хората в едно домакинство.

Попълването на преброителната карта лишава приблизително 20 минути. То може да се прекъсне и да продължи по-късно, само че би трябвало да е приключена и доказана всяка страница с бутона " Напред ". Ако незавършена страница остане отворена повече от 30 минути, без вкарваме, връзката прекъсва.

Позволено е връщано в предходни страници на преброителната карта и редактиране на информацията, но единствено до окончателното й привършване. След това, до 17 септември, данните ще може само да виждат, само че не и да бъдат редактирани.

След сполучливото броене , всеки ще получи съобщение и имейл с неповторим 15-цифрен код, който би трябвало да резервира и да съобщи на преброителя, когато позвъни на вратата му.

Важно е да бъде посочен адрес, на който се живее в реалност, а не по регистрация.

Достъпът до електронната карта ще бъде стеснен единствено за България, защото българите, живеещи непрекъснато в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят, показват от Национален статистически институт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР