Старши вицепрезидентът на Deutsche Telekom Александър Лаутц, отговарящ за 5G

...
Старши вицепрезидентът на Deutsche Telekom Александър Лаутц, отговарящ за 5G
Коментари Харесай

Deutsche Telekom поиска автомобилната индустрия да „плати своя дял

Старши вицепрезидентът на Deutsche Telekom Александър Лаутц, отговарящ за 5G плановете на немския оператор, съобщи, че автомобилната промишленост би трябвало да даде своя финансов принос за създаване на покртието около пътищата в слабонаселените райони, а не да чакат операторите „ да платят цялата сметка “.

В сесия за бизнес сюжетите за 5G, Лаутц подлага на критика отношението на някои компании в автомобилната промишленост, обвинявайки ги, че чакат по-високо качество на услугите в сравнение с потребителите, в по-голям диапазон и за доста по-ниска цена.

„ Те би трябвало да сложат нещо на масата, сподели той. - Ако автомобилната промишленост заплати това, което правят потребителите (за свързаността на мобилните им устройства) във всяка кола, може би ние ще можем неотложно да влагаме в по-добро качество “, добави Лаутц.

Обсъждайки тематиката за обвързваните коли, той добави, че огромният въпрос е кой ще заплати за по този начин нужното 5G покритие. „ Така че автомобилната промишленост счита „ Ние ще я получим без пари, тъй като и на градските улици (покритието) е гратис. Правителството пък споделя „ ние построяваме тези улици, само че за цифровата инфраструктура би трябвало да платят частните компании. “

 Старши вицепрезидентът на Deutsche Telekom Александър Лаутц. Снимка: Deutsche Telekom

Старши вицепрезидентът на Deutsche Telekom Александър Лаутц. Снимка: Deutsche Telekom

„ Ако на мобилните оператори бъдат наложени отговорности за покритие, ще има повишаване и на потребителските цени, тъй че в края на краищата потребителите ще платят за всичко “, добави вицепрезидентът на DT.

Лаутц означи още, че държавните управления и Европейският съюз би трябвало да влагат в информационна инфраструктура около пътищата, тъй че тежестта да не „ пада “ напълно върху мобилните телекоми.

Освен че са директна офанзива на автомобилния бранш, мненията на DT са и прикрита рецензия към отговорностите за покритие, съдържащи се в немските правила за 5G търговете, в които имат характерни условия за даване на услуги около транспортната мрежа на страната.

Макар че Лаутц бе много песимистичен по отношение на бизнес изгодите от обвързваните коли за операторите, той сподели, че има доста мощни отвесни бизнеси за 5G, в това число за индустриални настройки и даване на закрепени безжични широколентови услуги.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР