Старши треньорът на ВК Монтана Даниел Пеев най-после има повод

...
Старши треньорът на ВК Монтана Даниел Пеев най-после има повод
Коментари Харесай

Даниел Пеев: Крескин и Сапожков не са спирали да тренират през лятото

Старши треньорът на ВК Монтана Даниел Пеев най-сетне има мотив да се усмихне. Вече втори ден воденият от него отбор се готви в цялостен състав. Това стана факт, откакто към тима се причисли и второто съветско попълнение в лятната селекция Максим Крескин. Той е разпределител, на 19 години е и идва от Локомотив (Новосибирск).

Преди него тренировки в зла „ Огоста “ стартира 219-сантиметровият диагонал Максим Сапожков. 20-годишният колос също е ученик на ДЮШ на Локомотив, като и двамата са упражнявали там под управлението на българския експерт Георги Петров. Сапожков е по-титулувания играч, той е два пъти първенец на Русия в младежката лига и два пъти притежател на Купата на страната, има и шампионска купа на Европа със „ сборная “ за младежи под 20 години. При формалното си показване двамата споделиха: В Локомотив имаме един лозунг: „ Само Локо-само победа “, в този момент за нас към този момент ще бъде „ Само Монтана-само победа “.



„ Радвам се, че най-сетне към този момент сме в цялостен състав. Не се тормозя за физическото положение на Максим Крескин и Максим Сапожков, тъй като те не са спирали да упражняват през лятото. Имат дори и мачове за Купата на Русия с Локомотив, от където ни желаеха позволение естествено. Такъв диагонал като Сапожков не е имало в българското състезание. За този растеж от 220 сантиметра е ужасно преносим. Научен е на детайли, а техническите му умения за неговите 20 години са доста положителни “, съобщи ст. треньорът на Монтана Даниел Пеев.

Кметът на Монтана Златко Живков, който пристигна в зала „ Огоста “ с цел да се запознае с двамата съобщи, че се надява с тяхна помощ тимът да се показа по-добре от предишния сезон, когато приключи на четвърто място в прекратената заради пандемията от COVID-19 волейболна Суперлига.

chervenkarton.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР