Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не очаква неговият тим

...
Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не очаква неговият тим
Коментари Харесай

Белчев: Мотивация? Играем с Левски, от това по-хубаво няма!

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не чака неговият отбор да има проблеми с мотивацията за утрешния полуфинален реванш против Левски за Купата на България. Наставникът отиде даже по надалеч в думите си, като съобщи, че в случай че има такива футболисти в тима му, то те просто не са почтени да играят при „ червените”.

Тимът на Гриша Ганчев е изправен пред непостижима задача, откакто падна с 0:2 в първата среща. Предвид към този момент отворилото се съществено закъснение по отношение на Лудогорец в шампионата, където ЦСКА е на 10 точки зад разградчани, Купата се трансформира в извънредно значима цел.

„ Нормално е настроението, като преди всеки мач. Да, за нас този дуел е доста значим, тъй като се взема решение дали ще отидем на край или не. Трябва да бъдем спокойни. Направили сме си нужните заключения след мачовете, които в последно време изиграхме. Трябва да бъдем малко по-уверени в себе си и да намерим точния баланс.”

„ Това си говорихме с момчетата, освен след последния мач против Левски, а и след другите дуели. Два или три гола пасив се наваксват. Трябва да бъдем компактни, с цел да можем да нямаме проблеми във фаза отбрана. Отпред съм сигурен, че ще вкараме голове, колкото ни трябват.”

„ Да, аз мисля, че тимът – макар че в дадени мачове отпадна – е добре квалифициран физически. По-скоро при нас бяха психически моментите, когато тимът отпадна. Случи се, откакто ни вкараха голове. Подобно нещо по принцип не трябва да ни въздейства. Просто не би трябвало да се водим от резултата, а да си търсим нашия метод на игра, да създадем по този начин, че съперникът да се преценява с нас и да владеем трайно топката. Тогава бъдете сигурни, че ще бъдем доста по-добре и душевен, и физически.”

„ Хубаво е да разполагам с цялостен състав. Само Дюлгеров е отвън групата поради травма. Всички упражняват, само че пък двама-трима са след контузии, с нарушена подготовка. Въпреки всичко би трябвало всеки да бъде подготвен и на който гласоподавам доверие, да покаже най-хубавото и да зарадваме почитателите.”

„ Ние непрекъснато си приказваме с всички. Дербитата с Левски освен мачове, които остават в статистиката. Това са мачове за характери, в които се играе за чест, за клуба, за почитателите, за нашите фамилии и другари, с цел да могат те да се гордеят. И ние да се гордеем.”

„ Мотивацията е един от детайлите, които са доста значими. За следващ път споделям, че би трябвало да подготвим тактически момчетата, а мотивацията би трябвало да идва естествено. Ако нямаш мотивация когато носиш екипа на ЦСКА и играеш против Левски, значи този състезател не е за клуб като нашия. Това е истината. За каква мотивация да приказваме?! Играем против Левски! От това по-хубаво няма.”

„ Всеки треньор самичък преценя и взема решение каква тактика да избере. Левски не ме изненадаха с това, което направиха в предния мач. Изненадаха ме някои неща от нашия тим, които не би трябвало да се повтарят.”

„ Психически не би трябвало да бъдем обременени. Трябва да намерим точният баланс сред предпочитание и страсти. Не би трябвало да са водещи страстите, главите би трябвало да са хладни. Такива мачове се печелят първо с главите. Трябва да го изиграем тактически вярно, да бъде мачът под наш надзор, без да мислим за резултата. Ако го реализираме, в случай че бъдем дисциплинирани, в случай че стоим добре на терена и имаме добра организация, сигурно резултатът ще пристигна подобен, какъвто на нас ни се иска”, приключи Белчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР