Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция, преди която

...
Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция, преди която
Коментари Харесай

Любо Пенев категоричен: ЦСКА ще е по-силен отбор новия сезон

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде конференция, преди която получи премията за треньор на месеца. ЦСКА също бе определен за тим на месеца, а нападателят Бисмарк Чарлс взе наградата за Играч на месец май. Пенев приказва за миналия чоп за " алените " в Лигата на конференциите, а също по този начин и за идната подготовка, която отборът води в този миг. Пенев наново акцентира, че отборът се готви интензивно за новия сезон и има вяра, че ЦСКА ще е по-силен през 2021/22, отколкто през предходната година.

„ Наясно сме с жребия. Очаквахме от този вид съперници. Трябва да се играе един мач преди да стане явен той. В никакъв случай не трябва да има подценяване. Не единствено в днешно време, а и преди виждаме. Никога не би трябвало да има подценяване. На това образовам моите футболисти и би трябвало да са готови. Знаем двата противника, започваме разузнаване и по тази причина се готвим. На лагер сме сега и се готвим за шампионата в България и присъединяване в Европа”, стартира Ел Голеадор.

„ Не знам дали в този момент е моментът да разясняваме това, което приказвах преди месец. Пред ЦСКА стоят най-високите цели, изключително, в случай че аз съм треньор. Аз съм придирчив и момчетата би трябвало да са наясно, че с доста труд тези неща се реализират. Това е философията, която следваме за идните мачове. Не виждам минус в това да сме хазаин първия мач. Отборите, които управлявам и упражнявам, би трябвало да са наясно, че сме длъжни да играем мощно и като хазаин, и като посетител. Това е мощният тим. Не може да чакаш едно домакинство. Трябва да сме положителни и на открито, и вътре. В никакъв случай не съм религиозен. Наясно сме какво ни следва и каква година чакаме. През 3-4 дни ще имаме мачове и никой не мисля, че ще е елементарно. Аз съм първият, който е най-наясно с това, което се очаква”, продължи Пенев.

„ ЦСКА ще бъде по-силен тим. Не споделям от кой момент, само че това, което виждам и играчите, с които разполагам, е съвестност, професионализъм и отговорност. Убеден съм, че отборът ще е по-силен през новия сезон”, акцентира Любо Пенев.

„ В момента има доста спекулации, когато има трансферен интервал. Има клюки, които вървят, само че чакаме всичко публично. Ще има информации, само че в този момент не е належащо да я съобщя”.

„ Колко тъкмо играчи чакаме няма да споделям. Не ги взимаме на кг, само че чакаме още попълнения. Нека мине време. Аз съм на този принцип като треньор и футболист. Когато видя, че играчът е в съблекалнята с екипа на ЦСКА тогава си споделям, че той е от нашия тим. Така действам и в този миг. Търпение, умерено, ще огледаме нещата. Каквото е належащо, се прави, с цел да се надгради равнището и качеството на отбора”, сподели някогашният прочут нападател на „ червените”.

„ Ще има преотстъпени футболисти. В околните дни ще се знае къде ще отидат. Относно това, че ще има повече или по-малко централизация в един от шампионатите? Не! Максимално сме въвлечени в тях. Стремим се да сме допустимо най-високо в шампионатите, които участваме, тъй че не би трябвало да се дублирам. Не бива да се задоволяваме с нещо криво-ляво, ще търсим най-високото равнище и цели, които можем да реализираме. Отборът ще бъде квалифициран. Има конкуренция по постовете, което е доста значимо за тим с високи цели. Към момента вървим доста добре”, приказва Пенев.

„ След и всички мачове, когато имам опция на Европейското състезание. Не са малко футболистите, които бих привлякъл. Има много забавни мачове с високо равнище на футбол и професионализъм. Индивидуално и групово също и съм уверен, че по този начин ще приключи това състезание. Ние сме в България, разполагаме с разнообразни бюджети, а това са световноизвестни футболисти. Нека бъдем по-скромни и реалисти. Търсим повдигане на нашето равнище и качество на футболния ни отбор”, загатна Любо Пенев.

„ Самочувствие се придобива с непрекъснати победи, а освен над един тим. Един тим би трябвало непрекъснато да бие. Това, че си надиграл и победител избран противник, математически печелиш три точки. Ако не спечелиш, губиш ги. Контролите са с различен вид темперамент. Има проби, ротация, отмалялост и това е предварителен интервал. Във значимите мачове всяка една победа носи самочувствие и ние се стремим към това. Изисквам единствено победа във всеки един мач. Така се гради огромен отбор с непрекъснато мощна игра. Не може да се клатушкаме. Трябва да сме горе, високо. Тогава тимът е мощен, почитат те, печелиш мачове, трофеи. Така разбирам аз подготвителната подготовка за играчите, които ще са част от ЦСКА за сезона”, приключи Любослав Пенев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР