Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде първия си брифинг

...
Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде първия си брифинг
Коментари Харесай

Пенев преди ЦСКА - Лудогорец: Ще играят два отбора с голям потенциал и ще се надиграваме

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде първия си брифинг като ментор на „ алените ” преди 1/2-финала за Купата на България против Лудогорец. „ Какво ново? ЦСКА се развива. Заварих нови неща, които са позитивни. Това е доста добре. Няма персонален проект за на следващия ден. Има проект „ ЦСКА ”. За следващ път съм треньор и това, което желая и приготвям – като доктрина и процедура, както и това, което пропагандирам като философия е, че това е ЦСКА. Възпитавам моите футболисти да играем за победа. Дали ще се случи – е различен въпрос. Ние постоянно би трябвало да се стремим да сме първи, това е концепцията. На състезател в ЦСКА, който му минава през главата да не се бори за победа – няма място в клуба. Всички би трябвало да сме наясно с това, ние, футболисти, треньори, управление и почитатели. Ще би трябвало да минем през подготвителен развой, с цел да се подготвим за това нещо ”, стартира Любо Пенев. „ Една седмица работя с тима и съм удовлетворен и щастлив от това, че момчетата работят доста добре. Адаптират се добре към новите условия, което е доста значимо. Ако търсим страхотна смяна за пет дена… Не е невероятно, само че е мъчно. Аз не мога да кажа какъв брой дни са нужни, само че съм сигурен, че в утрешния мач ще има радикално разнообразни неща. Момчетата са наясно с това и вървим в тази посока ”, продължи Ел Голеадор. „ Лично не се тормозя, че първият мач сме домакини, а вторият – посетители. Така е и с футболистите. Трябва да знаем какво целим. Имаме ясни и точни задания и да преследваме задачата. Ще играят два стойностни тима с огромен капацитет и ще се надиграваме ”, подчертава Пенев.

„ Продължавам и работя в стила, който съм си построил. Методиката, която употребявам и ползвам. Тя е дала резултати на всички места. Няма пред микрофоните да кажа какво готвим и какво не. Ще се надиграваме 180 минути. Подготвени сме за продължения и дузпи. Целта пред нас е да продължим, да играем край и да спечелим Купата на България. Имаме за цел Купа, Европа, първенец. Най-високите цели, защото пред ЦСКА се слагат единствено такива. Така виждам аз нещата ”, добави той.

„ Аз съм си от ЦСКА и съм тук главно поради това. Това не е загадка. Втората причина е, че от мен се чака аз да направя измененията и ще ги направя. Знаете ли какъв брой пъти съм недоволствал от съдиите? Глоба, санкция, санкция. Последният път ме глобиха 600 лв., тъй като подадох топката на съперника. Да, вярно е, защото не се прави по този начин и съм склонен. Теренът беше тежък и по тази причина го направих. Относно назначението… Как да го преглеждам? Странно, нестранно, преднамерено? Фокусирани сме върху Лудогорец в този момент тъй като това е идващият ни съперник. Така е и с другите тимове. Историята сочи, че играя сполучливо против всички други тимове. Моят ангажимент не е единствено фокус върху един тим. Има доста отбори в Първа дивизия и съм еднообразно съсредоточен върху всички. Отборите са разнообразни, с разнообразни играчи и качества. Трябва да им се обърне внимание в елементи. Опитвам се, доколкото мога, да приготвя тима по най-хубавия метод, на следващия ден това е Лудогорец. После имаме Арда, след това посетители на Лудогорец, след което шампионатът продължава ”.

„ Готови са играчите. Мен не ме тормози периода, само че е належащо повечко време. Аз съм ги гледал по малкия екран, само че би трябвало да виждам от близко. Това е друго. Готови са. Ще ги похваля още един път, защото работим доста добре. Нещата вървят доста добре. Относно това дали нещо ги тормози? Разсмиват ги страични информации, които въздействат на тима. Не е истина, че съм ги глобявал, това, че съм ги обиждал – не е истина. Че ще променям капитана – не е истина. Това са доброжелатели, които желаят да попречат на ЦСКА. Пи мен няма по какъв начин да стане ”, продължи Пенев.

„ Няма значение против кой следва мач. Срещу нас всеки един тим е стимулиран. Ние сме ЦСКА. Било слаб, средносилен, провиснал. Всички са на оптимално равнище да победят. Аз съм убеден в това, което върша, тъй като е дало резултати. Мога да сбъркам, човек съм, само че се усъвършенствам с времето. Продължаваме с построената тактика за всеки обособен мач. Потенциалът, който имаме, ще даде резултат. Спокоен съм и също по този начин имам вяра на момчетата, тъй като ги виждам по какъв начин работят. С професионално отношение към тренировките. Това е значимо за един треньор, защото тимът не се разсейва ”.

„ Казах две съществени аргументи за какво съм тук. Имаше неравности преди, имал съм диалози. Според мен нещата са изчистени към този момент с управлението. Това е, към този момент ”, приключи Любослав Пенев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР