Старши треньорът на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов

...
Старши треньорът на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов
Коментари Харесай

Пламен Константинов за Абаев, Лубурич и бъдещето на Локомотив

Старши треньорът на първенеца на Русия Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов приказва за новите попълнения в отбора, както и за 20-годишният разпределител Константин Абаев, който преди 2 сезона игра в родния Монтана.

След края на сезона Локомотив напуснаха диагоналът Константин Бакун и полският разпределетел Фабиан Джизга. Вместо тях бяха привлечени Дражен Лубурич и Александър Воропаев.

За Дражен Лубурич

“Считам, че той към момента не е разкрил своя капацитет. Пред него има доста положително бъдеще освен Суперлигата на Русия, на и на интернационално равнище. Смятам, че Лубурич ще се впише, по мои наблюдения, в тима със своя темперамент. Разглеждам освен техническите параметри, само че и човешките. Плюс е, че той към този момент няколко години играе в Русия, знае изискванията тук, добре е прочут освен на равнището на тима, само че и в борбите. Адаптацията му ще премине бързо.

За Константин Абаев
“Ние 3 години към този момент го готвим за огромна крачка в неговата кариера. През първата година той игра при моя асистент в националния тим на България (б.р. Даниел Пеев в Монтана). В идващия сезон той игра във Франция, а през миналия сезон бе втори разпределител на Локомотив и промяна на Фабиан Джизга. Това бе нужно, с цел да може да почувства равнището на играта и “аромата” на Суперлигата в Русия. Винаги, когато имаше опция, той се появяваше в игра. Даже, когато имаше и избран риск. Костя сподели, че има темперамент и има бъдеще. Смятам, че един разпределител се оформя изцяло след своята 30-а годишнина. Но Абаев е от тези играчи, които доста рано демонстрираха задоволително образован волейбол. Аз чакам той да е първи разпределител на тима, само че той има още къде да пораства.

За Александър Воропаев
“Имахме още няколко разновидността. Например, да вземе по-опитен разпределител. Но, смятам, че двама млади разпределители ще бъде по-добре освен в игровия, само че и в подготвителния развой. По-млад и здрав тим ще демонстрира друго равнище на подготвителния развой и играта. Между двамата плеймейкъри ще има естествена конкуренция. Ние избрахме играчът, в който аз виждам избрани качества, нужни за един разпределител. със Саша Воропаев е належащо да проведем работа, нужно е да създадем някои промени в неговата игра. Той още не е завършен като разпределител. Ще се постараем да подобрим неговата техника. За бъдещето

“Поемаме курс към подмладяване на тима, само че не отменяме задачите, които стоят пред тима. Не желая, да оставям усещания, че в случай че тимът ни е по-млад, то и задачите ще са занижени. Ще се постараем да държим високо равнище. Всичко ще зависи от това, какъв брой време ще имаме, с цел да се приспособяват младите играчи към тима. Ние си слагаме най-високите цели: Ще се борим за призово класиране в шампионата на Русия, Купата на Русия и, несъмнено, почтено да се представим в Шампионската лига, тъй като в този момент ще представяме се единствено Новосибирск, само че и Русия като цяло”, съобщи Пламен Константинов в изявление за малките екрани “ОТС-ТВ” и “СТС-Мир”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР