Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира победата на

...
Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира победата на
Коментари Харесай

Хаджисотиров: Отборен успех, продължаваме да играем мач за мач

Старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров разяснява успеха на отбора му над Левски Лукойл с 93:79 в директния конфликт за лидерската позиция в НБЛ. Срещата бе от 19-ия кръг на родния шампионат. Ето какво сподели Удо за триумфа на отбора му:

" Благодаря на тима и момчетата за напъните и сърцатата игра. Започнахме доста добре мача, само че по-късно направихме слаба втора част, която ги върна в дуела. Второто полувреме още веднъж започнахме мощно, което психически се отрази добре и ни разреши да направляваме дуела. Втори мач лимитирахме Тасич, който за момента е MVP на шампионата и е сложен за прекъсване. Имахме и някои проблеми с 30-те им наказателни удара. Те целеустремено ни нападнаха в подкошието, само че във второто полувреме свършихме по-добра работа. Играхме екипен баскетбол, играхме мъдро. Вярно е, допуснахме някои хлапашки неточности, които бяха безспорни дарове, без които бихме играли по-добре, само че в подобен мач има напрежение. Справихме се добре, екипен триумф.

Не изключвам тима на Балкан, тъй като той е доста твърд противник. Между нас трите тима борбите са доста здрави. За край на Купата не можем да мислим, тъй като играем мач за мач. Имаме два следващи тежки мача против Академик (Пловдив), тъй че ще се фокусираме безусловно напълно върху тях.

Опитахме се да дадем спомагателна отмора на момчетата в националния тим. Щастлив съм за тях, че способстваха за триумфа на България. За тях има една положителна инжекция от положителни страсти, възторг, възприятие за реализиран резултат и това се придвижва в нашия тим. Естествено, където мога им давам отмора, тъй като ни чакат доста борби. Март месец ще е доста натоварен за нас, само че пък имахме генерална подготовка през януари за това нещо ", сподели Людмил Хаджисотиров.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР