Старши треньорът на националния отбор на Камерун по футбол Ригобер

...
Старши треньорът на националния отбор на Камерун по футбол Ригобер
Коментари Харесай

Ригобер Сонг след пировата победа над Бразилия: Целта ни беше да стигнем финала

Старши треньорът на националния тим на Камерун по футбол Ригобер Сонг беше със смесени усеща след успеха над Бразилия с 1:0 в последния кръг в група " G " на Мондиал 2022 в Катар.

Първият триумф на африкански тим на Световно състезание над " Селесао " не се оказа задоволителен за възпитаниците на Сонг, които приключиха на третото място в групата с 4 точки и отпаднаха от конкуренцията. Напред с по 6 точки не престават Бразилия и Швейцария, който завоюва с 3:2 против Сърбия в другата среща в групата.

" Във всеки шампионат, в който участваме, задачата ни постоянно е да стигнем до финала. Затова, макар успеха, сме разочаровани, тъй като знаем, че можехме да реализираме повече. Млад тим сме, само че трупаме опит и се развиваме добре. Сега желая да окуража футболистите за идващото ни огромно съревнование през 2024 година (Купата на Африканските нации) ", разяснява селекционерът на Камерун.
 Камерун - Бразилия 1:0 в мач от група G на Мондиал 2022
Камерун удари пестник на безгрижна Бразилия, само че това не се оказа задоволително за осминафинал

Венсан Абубакар матира Селесао с гол в последната минута

" Световното състезание ни даде опция да разберем, че не можем да вършим неточности като тези в първия мач (б. а. при загубата с 0:1 от Швейцария), изключително на фона на това, че в този първи мач противникът не ни надигра. Това прави нещата още по-болезнени. Наистина е тъпо, само че би трябвало да погледнем и от друга позиция. Затова съм горделив от представянето на момчетата през шампионата ", добави Сонг.

Тимът на Бразилия беше спечелил всичките си седем мача на Световно състезание против африкански противници, в това число два пъти против Камерун през 1994 и 2014 година, поради което победното попадение в добавеното време на Винсънт Абубакар се трансформира в историческо.

" Не знаех, че африкански тим в никакъв случай не беше печелил против Бразилия на Световно състезание. Но ние сме една от страните от нашия континент, която е взела участие най-вече пъти на Мондиал, а в този момент към този момент победихме и Бразилия. Поздравявам играчите, те са същински воини. Съжаляваме, че трябваше да спрем дотук ", сподели още Сонг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР