Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите

...
Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Срещу Хамрун ни трябват горещо сърце и хладен ум

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, приказва пред медиите преди реванша от третия прелиминарен кръг на Лига на конференциите против малтийския Хамрун Спартанс. „ Сините” посрещат своя съперник на стадион „ Георги Аспарухов” след победа с 1:0 в Малта.

„ Вълнуват ме игровите ни дейности на терена. Ако изглеждаме решително във фаза отбрана, както беше в мачовете с Пирин и първия с Хамрун, мисля, че ще намерим пътя към вратата на съперника. Много е значимо по какъв начин ще се отбраняваме. Евромачовете са игра повече на тактическа дисциплинираност, организация и несъмнено, отбелязване на голове. Трябва да спазим всички правила на европейските мачове и да отбележим гол. Дали се тормозя, че изпускаме обстановки, повече се тормозя за отбраната, другояче съм сигурен, че ще намерим пътя към вратата”, показа Мъри Стоилов.

„ На този стадий можем да кажем, че се явява извънредно основен мач за нас. След като елиминирахме ПАОК и взехме задатък в първия мач, би трябвало да се опитаме да изиграем реванша по най-хубавия метод. В момента Левски има какво да губи.

Впечатлен съм от комбинативността, футболната убеденост, тактическата дисциплинираност на Хамрун. Показаха съвременен жанр на игра в първия мач. Много зависи по какъв начин ние ще играем в отбрана. Все ще не сме изчистили състава, имаме и някакви дребни проблеми, които се надявам до на следващия ден да отшумят, с цел да бъдем по-конкретни със състава. Левски би трябвало да играе гордо в жанр в „ Левски” и да нападаме, да търсим успеха.

С оглед на успехите, които натрупа този тим, естествено към момента сме нежен тим, би трябвало да бъдем доста деликатни с персоналните си упования. Левски би трябвало да мисли на следващия ден за мача, все едно е нямало първи мач. Ако тръгнем да пазим резултата, това може да се окаже съдбовно. Мисля, че пред 20 000 фенове няма по какъв начин да не играят със сърце и душа. Левски би трябвало да играе с горещо сърце и студен разум и да съблюдава тактическа дисциплинираност.

Мисля, че е добре, да кажем истината на футболистите. Истината е, че следва мач, който ще бъде евробитка За последните години се превърнахме в новобранци в Европа и в този момент би трябвало да градим със зъби и нокти. Не съм решил кой ще бие дузпа. Тежък въпрос. Отговорността за дузпата е напълно моя и това не би трябвало да тежи на футболистите. Ако би трябвало ще отложим цялото състезание, с цел да се класираме в групите”, приключи Мъри Стоилов.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР