Старши треньорът на женския баскетболен отбор на Монтана 2003 Николай

...
Старши треньорът на женския баскетболен отбор на Монтана 2003 Николай
Коментари Харесай

Треньорът на БК Монтана 2003 Николай Господинов: Търсим ново попълнение, но не на всяка цена

Старши треньорът на женския баскетболен тим на Монтана 2003 Николай Господинов съобщи, че клубът търси ново попълнение, само че не желае да взима непременно дадена състезателка, а да откри добра алтернатива за селекцията.

Господинов удостовери раздялата с американките Моник Рийд и Алекса Харт и изясни пред Българска телеграфна агенция: „ Раздялата бе по взаимно единодушие, нищо повече. Колкото до възможни нови попълнения - търсим, само че сега на пазара няма доста положителни варианти и нещо, което да си заслужава, а и времето ни притиска тъй като срокът е до 6 януари. Също по този начин доста е мъчно да доведеш добър играч в България и договарянията удрят на камък. “

„ Първенството ни не се котира добре сега и всички, които работим в частност в женския баскетбол би трябвало да се опитаме да променим тази обстановка. Ние не желаеме непременно да взимаме състезател единствено и единствено да имаме някой “, разяснява наставникът на българския вицешампион.

„ Трябва да е някой, който ще бъде стимулиран да работи в тези условия, да тренира, да играе, да свърши работа, да помогне на нашите млади девойки да се развият без значение от равнището на лигата, а освен да одобри оферта като 3-4 месеца да „ избута “ сезона. Наистина е доста мъчно да доведеш добър играч в България сега и да го задържиш. Дори да имаме една финансова непоклатимост като клуб, подсигурена посредством главно от господин Златко Живков, все пак това, равнището на шампионата стопира положителните състезателки да подпишат с нас “, сподели още за Българска телеграфна агенция Николай Господинов.

Треньорът пожела всеки български град да има кмет като Златко Живков, който по думите му е пример за това по какъв начин се прави спорт в България на всяко равнище - освен професионален, само че и аматьорски, и всеобщ спорт.

„ Много от кметовете на доста по-големи общини би трябвало да взимат образец от него и да им бъде като наставник. Избирането на Монтана за „ Европейски град на спорта за 2023 година “ потвърждава всичко това “, добави старши треньорът на женския баскетболен тим на Монтана 2003.

Николай Господинов увери още, че клубът ще продължи да разчита и да постанова български състезателки.

" Без положителни български състезателки не можем и ще продължим да даваме път на младите. Естествено, в случай че нещо се появи на пазара на позиция, от която имаме потребност, което да си коства в идващите дни, ще се опитаме да създадем един трансфер “, приключи Господинов.

Тимът на Монтана 2003 ще одобри Рилски състезател на 7 януари от 16:00 часа в първи мач от Първата тройка в шампионата на България при дамите, а на 11 януари от 18:00 ще бъде хазаин на босненския Орлови в първия си дуел от втория стадий на Адриатическата лига за дами.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР